Les pimes catalanes dediquen 41 hores al mes a la paperassa
Pimec denuncia que el 70% de la documentació que s’exigeix ja la tenen les administracions i demana que es redueixi la burocràcia
Les pimes catalanes dediquen de mitjana 41,1 hores al mes a fer tràmits administratius, tot i que ja compten amb el 70% de la documentació que estan obligades a presentar, va denunciar ahir el president de Pimec, Antoni Cañete, durant la presentació de l’estudi Burocràcia i competitivitat empresarial, juntament amb l’Observatori de la pime catalana, que presideix Oriol Amat.
L’estudi fa 58 propostes arran de les respostes de les pimes a una enquesta, entre les quals destaquen la revisió de la qualitat reguladora, que n’hi hagi prou amb aportar una sola vegada un mateix paper o consolidar el concepte de finestreta única i portar a terme avaluacions prèvies i posteriors de les regulacions. També s’advoca per les declaracions responsables, així com la col·laboració publicoprivada, amb participació de representants de les pimes, que coneixen més bé les seves problemàtiques.
Segons el parer de Cañete, ha arribat "el moment de no parlar tant i, sobretot, de fer", i va recordar que fa anys que la seva organització denuncia l’excés de burocràcia i la necessitat de la simplificació administrativa. I també va denunciar que les administracions triguen de mitjana 136 dies a resoldre tràmits de les empreses i que el temps mitjà que les pimes han de dedicar a la paperassa equival a la jornada setmanal d’un empleat. "Fa temps que assistim a promeses de simplificació administrativa quan hi ha eleccions, però és com el dia de la marmota. Som on érem fa temps", va dir.
Notícies relacionadesAmat va explicar que Catalunya aprova 905 normes a l’any davant les 498 de la resta de l’Estat. I a més amb una qualitat regulatòria més baixa a Espanya que la mitjana, segons el Banc Mundial. I passa la mateixa cosa amb l’eficàcia i l’eficiència, va assenyalar.
Segons l’enquesta feta per Pimec, hi ha empreses que denuncien que han d’aportar documents que ja havien entregat abans a la mateixa administració. I com a exemple del que pot arribar a passar per l’excés de paperassa, Amat va posar el d’una empresa que s’havia de cuidar del manteniment d’una màquina durant mitja hora i per fer-ho el seu personal administratiu va haver d’omplir més de 30 documents i dedicar-hi vuit hores.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034