La Generalitat inverteix tres milions d’euros en Inbrain Neuroelectronics

La Generalitat inverteix tres milions d’euros en Inbrain Neuroelectronics
1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Des d’ahir oficialment, Inbrain Neuroelectronics, tot i que en petitíssima mesura, és patrimoni català. El Govern va anunciar un acord amb aquesta empresa que està desenvolupant implants cerebrals a base de grafè per poder tractar millor malalties neurològiques, pel qual l’empresa pública Avançsa (Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya) hi inverteix tres milions. A canvi, s’apropia d’una petita part del seu capital: del 3,57%, segons va informar l’agència Efe a partir de fonts de la Conselleria d’Empresa i Treball.

És la primera vegada que aquesta eina pública de promoció de la indústria catalana s’endinsa en l’univers del grafè. Al seu catàleg d’empreses participades hi figuren star-ups capdavanteres en el camp de la salut com Neos Surgery, Devicare i Qrem, i aquest mateix any s’han formalitzat acords d’inversió amb empreses com Zymvol, Ocean Ecostructures, Gene Vector, Qilimanjaro Quantum Tech i MsTech, totes amb propostes tecnològiques molt avançades, però cap d’especialitzada en el camp del grafè.

Notícies relacionades

Propietats excepcionals

La Generalitat el presenta com un material amb propietats "excepcionals", conegut per la seva "resistència, flexibilitat i resolució dels senyals neuronals". "L’implant cerebral desenvolupat per la companyia té un gruix de tan sols 10 micròmetres i està dissenyat per descodificar i modular l’activitat neuronal de manera segura i amb una resolució sense precedents, oferint un nou nivell de rendiment en l’emergent camp de la neurologia de precisió i minimitzant l’ús de farmacologia", assegura el Govern. Ho fa a través d’una tecnologia anomenada Brain Computer Interface Therapeutics (BCI-Tx), que és capaç de millorar moltíssim les capacitats de les eines que s’utilitzen avui dia per diferenciar teixit sa de teixit cancerós durant una operació, per exemple.