Danone ven a Bonpreu la fàbrica de Parets del Vallès

La cadena de supermercats invertirà 30 milions per obrir un centre d’operacions

La fàbrica de Danone a Parets del Vallès.  | DAVID ZORRAKINO / EUROPA PRESS

La fàbrica de Danone a Parets del Vallès. | DAVID ZORRAKINO / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

La presència de Danone a Parets del Vallès arriba a la seva fi. Vuit mesos després d’haver arribat a un acord amb els treballadors i resoldre, així, el front laboral, la companyia alimentària ha aconseguit un altre acord per desprendre’s, també, de la infraestructura. A partir de l’any que ve, la planta estarà en mans de Bonpreu. El grup darrere de la cadena de supermercats Bonpreu i Esclat ha comprat la fàbrica a Danone per muntar-hi un centre d’operacions.

El pla no està gaire definit encara, tot i que sí que tenen clar que és una ubicació estratègica per la seva proximitat a la ciutat de Barcelona i que els servirà per "reforçar la seva estratègia de creixement en els seus múltiples negocis". Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, la intenció és invertir 30 milions d’euros a convertir la planta en un espai logístic i d’oficines, i que allà treballin un centenar de persones aproximadament. "Reforçarà els nostres serveis i segur que ens ajudarà a ser més forts", simplifiquen fonts del grup.

Danone, per la seva banda, reivindica que la seva intenció sempre ha sigut "demostrar el seu compromís amb el territori i amb les persones afectades per la decisió de tancament". Quan van traslladar a la plantilla la seva decisió de tancar, allà treballaven gairebé 160 persones que van viure amb profund estupor la notícia. Els van dir que el tancament venia motivat per la caiguda del consum de iogurt i per la relocalització dels productes que es fabricaven a Parets a altres plantes del grup, quan feia poc els havien felicitat, van denunciar els treballadors afectats, per ser una de les fàbriques més importants per a la companyia a Europa.

En qualsevol cas, després de múltiples protestes i diversos dies de vaga, les dues parts van arribar a un acord que incloïa prejubilacions, indemnitzacions d’entre 33 i 35 dies per any treballat i el trasllat d’alguns treballadors a la planta valenciana que es quedava amb les línies que, fins aleshores, eren cosa de Parets del Vallès.

L’acord implicava el compromís de "promoure la reindustrialització de la planta", va recordar, ahir, Danone, una intenció que es veu materialitzada en l’acord amb la companyia de Joan Font. "El procés culmina amb un principi d’acord d’adquisició per part del grup Bonpreu, que manté l’activitat econòmica en aquesta població i ofereix a la plantilla de Danone la possibilitat d’accedir de manera prioritària als processos de selecció de la companyia", anuncia en un comunicat la productora d’alimentació. El grup distribuïdor confirma aquesta voluntat.

Notícies relacionades

Prioritat

Tenint en compte que el traspàs es farà efectiu durant el primer semestre del 2025, i que la previsió és que les obres per adequar-lo als seus interessos s’allarguin una mica més de dos anys, no serà fins al 2027 o el 2028 que aquest centre funcionarà a ple rendiment. Així, la proposta a l’antiga plantilla és que gaudeixin de prioritat si volen presentar-se a la selecció per als llocs que tenen avui oberts i també per al futur hub d’operacions, una vegada acabat.