Ocupació

La Generalitat es reforça amb 225 orientadors laborals per reduir l’atur

Miquel Sàmper, conseller d’Empresa i Treball, i Salvador Illa, ahir al Palau de la Generalitat.  | QUIQUE GARCÍA / EFE

Miquel Sàmper, conseller d’Empresa i Treball, i Salvador Illa, ahir al Palau de la Generalitat. | QUIQUE GARCÍA / EFE

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No és el 112, però a l’acabar l’any el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) rep el mateix nombre de trucades, uns dos milions de comunicacions telefòniques, segons expliquen els seus tècnics. I és que si bé l’atur ja no és la principal preocupació dels catalans –ara és l’habitatge– com ho va ser una dècada enrere, durant la Gran Recessió, a Catalunya encara hi ha més de 330.000 persones que volen treballar i no poden.

En un context de creixement econòmic, en el qual el PIB català creix cinc vegades més que la mitjana dels països de la zona euro, les taxes d’atur aquí (8,8%) continuen sent de les més altes d’Europa (6%, de mitjana). A fi de reduir aquests nivells, la Generalitat, a través de la Conselleria d’Empresa i Treball, ha incorporat aquest mes 225 orientadors laborals de reforç per ajudar aquests 330.000 catalans que avui estan sense feina a trobar-ne una. Un compromís tancat per l’anterior Govern, fruit dels acords amb patronals i sindicats i que l’actual compleix, invertint per a això nou milions d’euros.

Notícies relacionades

A aturats vulnerables

Per l’oficina del SOC del carrer de Llull de Barcelona, on aquesta setmana estan rebent formació una trentena d’aquests 225 orientadors de reforç, passen cada dia unes 60 persones. La majoria per donar-se d’alta com a demandants d’ocupació –requisit bàsic per cobrar la prestació–, però també per apuntar-se a cursos de formació, rebre assessorament o revisar ofertes de feina, entre d’altres. En aquestes oficines i en altres de repartides per Catalunya aterraran aquests reforços. "La seva tasca és importantíssima, va enfocada de manera especial als aturats més vulnerables, de llarga durada, majors de 45 anys, dones víctimes de violència masclista i joves", va explicar el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper.