Operació empresarial
El gegant basc Sidenor creix a Catalunya amb l’adquisició d’Eplus
L’empresa del Bages, amb vuit anys de vida, es dedica a la ferralla industrial
La companyia catalana factura uns cinc milions d’euros i funciona amb menys de 10 treballadors
L’estratègia de diversificació del gegant basc Sidenor recala a Catalunya. Després d’aconseguir vuit parcs fotovoltaics de la comunitat l’any passat i després que el president, José Antonio Jainaga, comprés l’empresa Manipulados y Acabados Metlicos (MAM), ara el grup acaba de tancar un acord per adquirir Eplus, una petita empresa situada a Artés (Bages) que es dedica a la ferralla industrial.
Aquest és el segon moviment d’aquest estil que porta a terme el grup productor d’acers llargs especials aquest any. Ja havia adquirit, el 2022, l’empresa valenciana Aguilar Metal Recycling-AMR, i aquest any ha aprofundit en aquest negoci adquirint la madrilenya Migual Martín, i ara la catalana Eplus.
L’economia circular
"Aquesta compra suposa un pas més en l’estratègia de la nostra empresa, avançant en el nostre compromís amb l’economia circular i confirmant l’aposta de Sidenor per la indústria com a factor de desenvolupament econòmic i benestar per a la societat", justifica la directora de sostenibilitat de Sidenor, Sara Jainaga, en un comunicat. Aquesta mena d’instal·lacions són també peces clau per al seu negoci en tant que són font de provisió de la matèria primera amb la qual treballa.
En el cas concret d’Eplus, es tracta d’una companyia amb poc més de vuit anys de vida i que factura entorn de cinc milions d’euros (segons les seves dades de previsió de tancament d’any), i funciona amb una plantilla de menys de 10 treballadors.
La dirigeix qui fins ara n’era el propietari, Ricardo Olivares, que –en línia amb el modus operandi habitual a Sidenor– seguirà al capdavant de les operacions de l’empresa.
Diversos tipus de residus
Eplus compta amb unes instal·lacions d’uns 2.000 metres quadrats on treballa amb diversos tipus de residus (ferro, paper, cartró, plàstic...) que transforma perquè es reutilitzin en la indústria siderúrgica o metal·lúrgica, entre d’altres.
"És el millor que et pot passar com a empresa", reflexiona Olivares en conversa amb EL PERIÓDICO respecte a la compra. "Tenir un cognom com Sidenor et dona molta més força per fer créixer el negoci", apunta el directiu, que va començar de zero l’empresa el 2016.
Notícies relacionades"Un suport al treball ben fet", i emfatitza la importància del seu soci destacant la potencial operació que té per davant:fa mesos que està darrere de Talgo.
Com repassa Sidenor en el comunicat en el qual s’anuncia la compra (l’import de la qual no revelen cap de les dues parts), aquest grup disposa de centres de producció al País Basc, a Cantàbria i a Catalunya (a Polinyà). A més, l’empresa té delegacions comercials a Alemanya, a França, a Itàlia i al Regne Unit, i un dels centres més grans d’i+D relacionat amb l’acer especial a Europa, també al País Basc.
- Sebastià Massagué: "La gent ha de tenir detectors de fum a casa: costen de 10 a 15 euros"
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- Conflicte del Pròxim Orient "Ens neguem a ser enemigues"
- ELS PLANS BLAUGRANA Residència per al primer equip
- Fauna Els senglars que esperen el tren de Vallvidriera
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- ASSUMPTES PROPIS Josep Plana : "Estic a dues trucades de qualsevol persona del món"
- La foguera ‘2025, por el Franco te la hinco’
- Escacs La crisi dels pantalons texans
- TENNIS L’ATP paga cinc vegades més a Sinner que a Alcaraz