Empresa

Torres invertirà sis milions en un celler de vins sense alcohol

L’empresa preveu acabar el 2024 amb un creixement del 7%, impulsat pel mercat xilè i la venda en supermercat

La nova instal·lació, prevista per al 2026, estarà ubicada a Pacs del Penedès, al costat de Vilafranca 

Una sala de vinificación en el Mas La Plana, una de las instalaciones de la Familia Torres

Una sala de vinificación en el Mas La Plana, una de las instalaciones de la Familia Torres / Familia Torres

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Un mercat abocat en la tendència i unes vendes que no paren de créixer han animat el grup Familia Torres a fer l’aposta definitiva pel sector del 0,0. Aquesta empresa amb seu a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) que es dedica tant al vi com a alguns espirituosos, ja té una gamma de vi desalcoholitzat anomenada Natureo i, veient com de bé que es comporta en el mercat, ha decidit construir un celler reservat només a vins sense alcohol.

Segons va donar a conèixer la companyia ahir en un comunicat, el pla és invertir un total de sis milions d’euros d’ara al 2026 per construir i posar en marxa un espai exclusivament dedicat al vi 0,0 a les seves instal·lacions a Pacs del Penedès, just al costat de Vilafranca. La meitat d’aquests diners es desemborsaran ja l’any que ve; es convertiran, aquests tres milions d’euros, en la inversió més gran de l’any.

La decisió ve a compte del creixement que ha experimentat aquesta categoria en els últims anys. Familia Torres va llançar el seu primer vi sense alcohol el 2008, assegurant ser el primer celler a fer alguna cosa per l’estil a Espanya. La proposta s’ha anat consolidant a poc a poc i en els últims anys les seves vendes no han parat de créixer, fins al punt d’esperar ingressar un 20% més amb aquesta el 2025. "Familia Torres va ser pionera dels vins sense alcohol a Espanya i avui és líder mundial en aquesta categoria", apunta l’empresa, que just ha sigut reconeguda aquest any com a millor productora internacional de vins desalcoholitzats per l’editorial alemanya especialitzada Meininger Verlag. "L’objectiu és continuar liderant aquesta categoria", afegeix.

Reg a les finques

A més d’aquests tres milions d’euros, el celler també preveu destinar part dels seus diners a continuar instal·lant reg a les seves finques a Catalunya, a adoptar altres mesures d’adaptació al canvi climàtic (com plantar arbres a Xile, un dels seus mercats més puixants) i al desenvolupament tecnològic.

Serà clau, en tot això, un 2024 de "bona marxa". Familia Torres, dirigida avui per la cinquena generació de la família fundadora, preveu acabar l’any havent facturat un 7% més. La companyia no xifra l’import concret, però l’última referència són els 260 milions d’euros que va ingressar el 2022. El 2024, el creixement s’atribueix als vins i destil·lats (brandi i, des d’aquest any, whisky escocès) elaborats tant als seus cellers espanyols com a les seves instal·lacions xilenes. Allà es registra un "augment de doble dígit" de les vendes, encapçalant una llista de mercats internacionals a l’alça que completen el Canadà, Dinamarca, Suïssa, els Estats Units, la Xina, Lituània i Cuba.

Notícies relacionades

Així, les exportacions d’Espanya al món creixen un 6%, dins d’aquesta productora, tot i que també ho fan les vendes a l’interior. "En el mercat domèstic el creixement és del 10%, gràcies sobretot a l’augment de vendes en el canal d’alimentació [la venda en supermercats i botigues], que ha sigut del 14%, i a l’increment de clients en la restauració, afavorit per la bona temporada turística", remata l’empresa, que també destaca les marques que més han despuntat aquest any: Celeste, Torres 10 i, de nou, els vins xilens.

"Malgrat els reptes constants a què s’enfronta el sector vitivinícola a escala global, estem satisfets amb la bona marxa de la companyia aquest any", resumeix el president del grup, Miguel A. Torres.