La Cambra i Pimec escenifiquen el seu acord per regular les cambres

Santacreu i Cañete es reuneixen per consolidar el camí de la cooperació per clarificar el paper de les entitats catalanes

Cañete i Santacreu. | CAMBRA DE COMERÇ DE BARCELONA

Cañete i Santacreu. | CAMBRA DE COMERÇ DE BARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Cambra de Comerç de Barcelona i Pimec van escenificar ahir el seu acord per a una proposta de regulació de les cambres catalanes. El president de la Cambra i del conjunt de les 13 entitats camerals catalanes, Josep Santacreu, i el de Pimec, Antoni Cañete, es van reunir per consolidar el camí de la col·laboració, en el qual es troba precisament la proposta de llei de cambres.

Notícies relacionades

El text acordat per les cambres al desembre persegueix posar fi a un dèficit de 10 anys en el qual Catalunya no ha comptat amb una llei autonòmica pròpia en aquesta matèria des que es va aprovar la llei estatal del 2014 que va eliminar les quotes obligatòries. La proposta, que en principi compta amb l’aval de la Conselleria d’Empresa, fixa en 10 euros per empresa el finançament públic que haurien de rebre aquests organismes, cosa que equival a uns 6,7 milions.

Santacreu va agrair a Cañete la seva interlocució durant la redacció de la proposta legislativa. Un intent regulador quan Quim Torra era president de la Generalitat va provocar un cisma entre la Cambra, llavors a mans independentistes, i Pimec, a l’atorgar a aquests organismes un rol que tant les patronals com els sindicats van entendre que envaïa competències dels agents socials. El gener del 2020, les intencions de la Generalitat i la Cambra van propiciar l’aliança de Foment del Treball i Pimec, que llavors estava presidida per Josep González, i el seu relleu actual, Antoni Cañete, era el secretari general, la seva mà dreta, en contra de la normativa prevista. Ara les aigües sembla que han tornat al seu curs.