La CEOE calcula que reduir la jornada suposa un cost de 23.000 milions

El Govern aprova l’esborrany de la llei per disminuir de 40 a 37,5 les hores per setmana en espera d’una dura negociació

La CEOE calcula que reduir la jornada suposa un cost de 23.000 milions

Jesús Hellín - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, afirma que la reducció de la jornada laboral fins a les 37,5 hores setmanals suposa un cost addicional de 23.000 milions per a les empreses. La mesura, que es va aprovar ahir en el Consell de Ministres però que encara ha de ser ratificada a les Corts pels grups parlamentaris, afectarà 12milions de treballadors, amb una despesa per empleat d’entre 1.800 i 2.000 euros.

Garamendi i el president d’ATA i vicepresident de la CEOE, Lorenzo Amor, van aprofitar ahir la presència de la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, en una trobada organitzada per Europa Press per criticar la rebaixa de la jornada laboral per llei. "Creiem en el diàleg social però no en el monòleg social. Anirà al Parlament el que hi hagi d’anar i, com no podia ser de cap altra manera, defensarem les nostres postures i traslladarem als partits polítics quines són les nostres opinions, també legítimes", va remarcar Garamendi.

Des d’ATA, Amor va traslladar que els empresaris espanyols desitgen que es rebaixi la jornada laboral, "però sector per sector i territori per territori". "Això no afectarà les grans empreses, això perjudicarà els autònoms i les petites empreses de dos o tres treballadors. Hi haurà pesadesa en el teixit empresarial i això genera desconfiança, genera inseguretat i incertesa", va defensar.

Malgrat el rebuig de la patronal, l’avantprojecte de llei per a la reducció de la durada màxima de la jornada ordinària de feina, el registre de jornada i el dret a la desconnexió va sortir ahir de la taula del Consell de Ministres en els mateixos termes que els pactats entre Díaz i els representants sindicals el 20 de desembre. Tot i que es va aprovar després d’un retard considerable –la llei hauria d’haver començat a tenir efectes el 2024, amb una primera reducció a 38 hores– i que hagin sortit a la llum les discrepàncies internes del Govern de coalició.

Notícies relacionades

"Un dia històric"

"És un dia històric", va dir Díaz en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, abans d’esmentar la coincidència que l’avantprojecte hagi sigut aprovat un dia abans del 106è aniversari de la vaga de La Canadiense, que va donar lloc a l’assoliment de la jornada de vuit hores.