Simposi tecnològic

L’ISE obre portes amb la previsió de superar els 80.000 congressistes

La fira més gran del món dedicada al sector audiovisual va deixar gairebé 470 milions d’euros a Barcelona en l’edició del 2024

L’ISE obre portes amb la previsió de superar els 80.000  congressistes
2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Tret de sortida oficial a la temporada 2025 de grans fires i congressos. L’Integrated Systems Europe (ISE), segon simposi professional més gran que acollirà aquest any Barcelona, obre portes avui amb vocació d’atraure més de 80.000 congressistes. El recinte Fira Gran Via ja va acollir fa un parell de setmanes un grandíssim esdeveniment dedicat al sector del joc, però el seu perfil baix (per la polèmica que va suscitar l’anunci de la seva arribada) converteix a l’ISE, centrat en l’audiovisual, en el primer gran actor a sortir a escena.

Ho fa amb magnificència: doble espectacle d’imatges i llums sobre la Casa Batlló de Barcelona el cap de setmana passat, sopar de gala a la Llotja de Mar amb autoritats –el president Salvador Illa, l’alcalde Jaume Collboni, el president de Fira de Barcelona (Pau Relat)…– i en definitiva difusió a bombo i platerets que el congrés més gran del món dedicat al sector audiovisual ha tornat.

La fira, que se celebrarà fins divendres, va deixar 470 milions d’impacte en la seva última edició. Aquest any ocupa tota la superfície del recinte de l’Hospitalet de Llobregat (92.000 m2) i compta amb més de 1.600 empreses expositores. Estan convençuts de superar els 74.000 congressistes que va atraure fa un any.

Procedeixen d’Espanya, el Regne Unit, la regió anomenada DACH (Alemanya, Àustria i Suïssa), França i Itàlia. I cada vegada hi acudeix més públic d’Àsia i Amèrica del Sud (especialment del Brasil, Colòmbia, l’Argentina i el Perú), continent que té un fòrum en el congrés.

"Barcelona és el lloc perfecte per estrènyer la col·laboració entre l’Amèrica Llatina i Europa", va explicar el director general de l’esdeveniment, Mike Blackman. "L’ISE pretén teixir associacions estratègiques, explorar oportunitats entre totes dues i ser, en definitiva, catalitzador d’aquest creixement econòmic i d’aquesta relació", va afirmar.

El congrés estrena un fòrum d’inversió organitzat amb Tech Barcelona per aixecar les start-ups dedicades a l’audiovisual que, en paraules de Blackman, són una part molt important del futur d’aquesta indústria. És una de les grans novetats de la fira d’aquest any, igual que la instal·lació d’una zona dedicada als eSports, muntada amb La Liga de Videojocs Profesional (LVP), ens del grup Mediapro.

El paper central de la IA

Notícies relacionades

Serà una de les edicions més tecnològiques que es recordi. Una de les temàtiques centrals serà la intel·ligència artificial (IA). Ho demostra que en la presentació de l’esdeveniment fos un sistema de traducció automàtica el que s’encarregués de convertir el discurs en anglès de Blackman, al català o castellà de l’audiència. Cada un escollia, ja que era tan simple com escanejar un codi QR amb el mòbil. També que la conferència principal estigui a càrrec de Brian Solis, cap global d’innovació de la plataforma ServiceNow i analista digital expert en IA.

La convocatòria promet una xerrada sobre el futur del desenvolupament tecnològic guiat per la IA, les oportunitats i desafiaments que impliquen en el camp de l’audiovisual o el per què que l’automatització s’hagi convertit en regla.