La indústria xinesa deixa patent en el Mobile la seva creixent influència global
El congrés ha començat aquest any més tard del que és habitual per no coincidir amb les celebracions de l’Any Nou al país asiàtic

Aquest any, el Mobile World Congress de Barcelona ha començat més tard del que és habitual. La raó és estratègica: la GSMA, organitzadora de la fira, volia evitar que coincidís amb els festejos de l’Any Nou a la Xina. I s’entén. Sense els congressistes procedents del gegant asiàtic, l’MWC no hauria arribat al seu rècord de participació el 2019 ni hauria aconseguit recuperar-se i depassar les 100.000 persones del 2024. En aquesta edició tornaran a ser crucials.
L’ascens tecnològic xinès és tant meteòric com inqüestionable. Una prova recent d’això és la irrupció de Deepseek, la jove companyia d’intel·ligència artificial que, amb molt poc temps i diners, ha generat un model capaç de plantar cara als líders del sector, dels EUA. Aquesta creixent influència en la indústria tecnològica mundial també es nota als passadissos del Mobile i explica que, des del 2019, la GSMA organitzi un altre congrés paral·lel a Shanghai.
Aquí, aquest pes econòmic i geopolític s’evidencia just al posar el peu al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. Com ja ve sent norma, el protagonista del primer pavelló firal és el gegant Huawei. El seu estand, el més gran del congrés, ocupa tres quartes parts de la nau i supera els 10.000 metres quadrats. Tota una declaració d’intencions. En aquesta petita ciutat, habitada per pantalles brillants i executius de vint-i-un botó, es presentaran les últimes novetats de la marca de Shenzhen. La més destacada, sens dubte, és el primer mòbil amb un sistema de triple plec del món, un producte ultrafí i d’avantguarda que podria vorejar els 3.000 euros de preu.
Notícies relacionadesAquests dies també exposen en l’MWC altres gegants tecnològics xinesos com Xiaomi, tercer fabricant mundial de smartphones, només per darrere de les totpoderoses Apple i Samsung, que ahir va presentar a escala mundial la seva nau capitana, el Xiaomi 15 Ultra, un mòbil dissenyat específicament per a la fotografia juntament amb la mítica casa alemanya Leica, que el 2025 compleix el seu 100è aniversari. La seva càmera està equipada amb un espectacular zoom òptic de 200 megapíxels de resolució que permet fer fotos i gravar vídeos en una qualitat fins ara mai vista en un mòbil.
Aquest dispositiu també incorpora Gemini, la IA desenvolupada per Google, que permet corregir fotos antigues, resumir documents o transcriure trucades. La firma de Pequín integra la seva IA en tot el seu ecosistema de dispositius, fet que obre la porta a poder utilitzar el mòbil o el rellotge intel·ligent de la casa per controlar a distància des de la nevera fins a l’aire condicionat.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- El germà de Mercè Camprubí, des de Nova York: "Van marxar junts i amb un somriure a la cara"
- Miguel Bosé: "No soc ‘woke’, no soc beneit, ni ho seré mai"
- Accident mortal Moren dos motoristes al xocar amb un cotxe que va envair el carril contrari a Riudarenes
- A Horta-Guinardó El cost per reparar una caldera deixa sense aigua calenta una guarderia pública de Barcelona
- Malaltia a l’alça L’envelliment eleva les morts per pneumònia a Espanya a màxims històrics: més de 10.300 a l’any
- Mercat de treball La jornada laboral tardarà fins a 30 anys a baixar a 37,5 hores setmanals sense una llei que la redueixi, segons UGT
- Previsió meteorològica Arriba la borrasca Olivier amb fortes pluges: així afectarà Catalunya
- Impost sobre la renda Avís d’Hisenda: si cobres més de 32.500 euros, tingues en compte això en la teva declaració
- Club Entendre-hi + Animals i plantes Consells per viatjar amb el gos o el gat durant les vacances
- El 2030 IMATGES | Així seran les noves estacions de l’L8 de FGC a l’Eixample