Telefónica ven la seva filial al Perú per 900.000 euros
El grup també es desprèn del deute d’uns 1.200 milions que arrossega

Telefónica accelera el seu replegament a Llatinoamèrica. En unes setmanes, el grup ha executat operacions per vendre les seves filials a l’Argentina, Colòmbia i ara també el Perú. La teleco ha tancat la venda de la seva filial peruana per un preu simbòlic de tot just 900.000 euros (3,7 milions de sols peruans) a l’argentina Integra Tec International, però també aconsegueix desprendre’s de l’enorme deute d’uns 1.200 milions que arrossega la subsidiària i que va portar la matriu a sol·licitar fa dos mesos el concurs de creditors.
Telefónica Hispam, la divisió que aglutina tots els negocis de la teleco a Llatinoamèrica excepte del Brasil, ha inclòs en l’operació també un crèdit mercantil que va concedir a la seva filial peruana per 394 milions d’euros per fer front a les seves necessitats de caixa derivades del concurs de creditors iniciat per l’operadora. El crèdit seguirà a disposició de Telefónica Perú, i els desemborsaments seran duts a terme en part per Telefónica Hispam i en part per Integra.
Telefónica controlava fins ara el 99,3% de les accions de Telefónica Perú. I ara Integra s’ha compromès a llançar una oferta pública d’adquisició d’accions (opa) dirigida a la totalitat dels accionistes minoritaris del Perú, titulars del 0,7% restant del capital social. Igual com va fer quan va vendre la seva filial a l’Argentina, l’operació no només està acordada sinó que en un moviment exprés ja està tancada i executada. Telefónica de facto ja ha sortit del Perú. La sol·licitud de concurs de creditors per a la filial encara està pendent d’aprovació per part de l’Indecopi (Institut Nacional de Defensa de la Competència i de la Protecció de la Propietat Intel·lectual).
Telefónica està accelerant al màxim el seu pla per reduir la seva expansió a Llatinoamèrica per concentrar-se només en els seus grans mercats clau (Espanya, Alemanya, Regne Unit i Brasil com a única excepció en la retirada americana). El nou president del grup, Marc Murtra, ha emprès una revisió de l’estratègia de Telefónica que derivarà en un nou full de ruta que donarà a conèixer abans que acabi l’any. Una nova guia operativa i financera amb la qual pretén posar tot el focus a Europa i accelerant el punt final de la gran conquesta dels mercats llatinoamericans que va emprendre la companyia sota la batuta de César Alierta en la primera dècada i mitja dels dos mil.
Relleu a Movistar+
D’altra banda, Murtra ha impulsat el relleu al capdavant de Movistar+ i ha posat Javier de Paz –un dels consellers de la companyia amb més antiguitat i considerat com l’enllaç oficiós entre la companyia amb la Moncloa i amb el PSOE– al capdavant de la filial televisiva com a president no executiu. I la companyia també ha nomenat com a nou conseller delegat de l’àrea audiovisual Daniel Domenjó, que fins ara era CEO de la productora Satisfaction Iberia.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Nous títols i temporades Les 11 sèries que no et pots perdre aquest abril
- Previsió meteorològica Una vintena de comarques, inclosa la de Barcelona, en avís groc per intensitat de pluja
- Investigació científica L’Hospital del Mar descobreix per què el càncer de pàncrees és tan agressiu
- Indemnització rècord El Suprem eleva fins als 3 milions més interessos la indemnització pel dany neurològic causat per negligència mèdica en un part
- El Barça sobreviu a un malson
- Jubilació Això és el que perds de pensió si decideixes jubilar-te abans de temps
- La policia mirarà milers de guanteres per veure si tens aquest objecte dins del cotxe (serà obligatori)
- Trànsit Trànsit habilitarà aquest dijous dos carrils addicionals a l’AP-7 per a l’operació sortida de Setmana Santa
- A SEMIFINALS DE CHAMPIONS El Barça retorna a l’aristocràcia europea: de Valverde a Flick, sis anys on va canviar tot
- Educació El TSJC dicta que el castellà també ha de ser llengua vehicular i habitual a l’escola catalana