Barcelona, protagonista

El grup Confiteria reobre la Font del Gat al cor de Montjuïc

El local número 25 de l’empresa recupera un altre espai emblemàtic de la capital catalana amb una aposta d’oci i de gastronomia que gira entorn de la cultura popular.

El grup Confiteria reobre la Font del Gat al cor de Montjuïc
3
Es llegeix en minuts
Pau Lizana Manuel
Pau Lizana Manuel

Periodista

ver +

La Font del Gat és un d’aquests negocis que la pandèmia es va carregar. Amagat als jardins de Laribal, al cor de Montjuïc, el pes de la seva immensa història, que es remunta a 1925, no va poder evitar que tanqués. Pocs anys després, l’empresa municipal B:SM va restaurar el local i l’Ajuntament de Barcelona va treure la seva gestió a concurs. Per a sorpresa de pocs, l’únic oferent va ser el grup Confiteria, que ja té per hàbit rescatar de l’oblit i ajudar a preservar institucions de la gastronomia i la cultura barcelonina.

"És el nostre segon Puig i Cadafalch", presumeix Lito Baldovinos, un dels cofundadors del grup, que ja gestiona 25 locals a la ciutat, com el Bar Muy Buenas, el Cafè del Centre, o el guardonat Paradiso. "El primer són les oficines del grup, que les tenim en la Torre de les Punxes," aclareix l’hoteler minuts abans de la festa d’inauguració. En un vist i no vist, l’espai de 700 m2 s’omple de música i d’una gentada disposada a celebrar la notícia al pur estil de les fontades que s’havien celebrat en aquest mateix lloc.

De fet, el grup Confiteria pretén que La Font del Gat conservi l’aire de berenador popular i l’essència de les populars fontades, que se celebraven al voltant de la font abans fins i tot que s’instal·lés l’edifici noucentista de Puig i Cadafalch, poc abans de l’Exposició Internacional de 1929. Per això a partir d’ara hi haurà esdeveniments gairebé cada dia de la setmana excepte dilluns i dimarts, quan l’espai tancarà.

Els dimecres a la tarda, tindran lloc les Fontades Musicals, concerts en directe que pretenen repassar tots els angles de l’escena cultural catalana. Els dijous, se celebraran els Sopars del Gat, on restauradors catalans serviran els seus plats als entre 150 i 200 comensals que hi caben.

Els divendres i dissabtes a la tarda se celebraran les Fontades de tarda, un peculiar tardeig que vol allunyar-se de la resta. Són celebracions barcelonines, com diu en el nou logo de l’espai, amb música, copa i amics que s’allargaran amb DJ fins a la una de la matinada. "Que ja estem grans", fa broma Baldovinos. Completen l’oferta els Vermuts musicals dels caps de setmana o les sessions temàtiques de cine a la fresca que celebraran dues vegades al mes.

Arrossos i brasa

L’oferta gastronòmica de la Font del Gat també pretén ser festiva i popular. S’oferirà un menú de brases, amb patates rostides i diverses salses i un altre, els diumenges, d’arròs. Tots dos lleugerament per sobre dels 20 euros i respectant la idea de berenador. Com a entrants, ofereixen amanida o gaspatxo i "quan els hi vingui més gana" podran aixecar-se a buscar les brases o l’arròs, explica Baldovinos.

Notícies relacionades

Els còctels, senya d’identitat del grup, segueixen la idea de festa popular. "En tenim dos amb cervesa, un cafè a base de ratafia o una pomada que evoca les festes populars", detalla. A més, la Font del Gat tindrà disponible una carta amb begudes i plats "de tota la vida".

Baldovinos assegura que és un projecte molt familiar. "La fusteria la porta la meva neboda, La Montse [dona del soci del grup Enric Rebordosa] s’ha encarregat dels vins i fins i tot la meva mare va estar pintant ahir", explica. L’aire de família també es deixarà notar en el club de petanca que fundaran al berenador. Uns quants dels més de 300 empleats de la companyia s’estrenaran en la disciplina aquest diumenge, previ consum d’un cremat, i no estan per tonteries. "Desafiem públicament els de [Petanca] Pedralbes", llança Baldovinos. El guant està llançat.