PAU 2019
Dos alumnes del mateix institut de Cervera treuen un 9,9 i un 9,8 a la selectivitat
Eduard Garrabou i Arnau Noguera han estudiat en l'Institut Antoni Torroja de la localitat catalana
El total d'aprovats ha sigut del 96% i la nota mitjana és d'un 6,617
zentauroepp48808270 cervera 26 06 2019 la nota m s alta de la selectividad de es190627103138
Dos alumnes d’un mateix institut, l’Antoni Torroja de Cervera (Segarra), s’han coronat aquest any com els millors de la selectivitat a Catalunya. Lanota més altaha sigut d’un 9,9i l’ha obtingutEduard Garrabou Benet. L’altre estudiant excel·lent del mateix institut és Arnau Noguera Segura, que ha obtingut unaqualificació de9,8i se situa entre les cinc millors notes de les PAU catalanes.
Eduard Garrabou, l’estudiant que ha obtingut la millor nota en la fase general, estudiarà el grau de Física i Matemàtiques a Barcelona. El seu secret consisteix a “llegir i invertir temps en aprofundir coneixements”. A més, el jove ha destacat la qualitat de l’ensenyament del seu institut, on diu que els preparen “molt bé durant tot l’any”. La seva mare, Anna Benet, ha explicat a aquest diari que a casa estan contents però alhora sorpresos: “Eduard sempre ha sigut un bon estudiant, però una cosa és treure bones notes a l’institut i una altra és tenir la millor de tot Catalunya”.
A part, existeixen tres alumnes més que també han obtingut una qualificació de 9,8: Albert Boladeras Hervàs, del’Escola Joan Pelegrí; Júlia Ibañez Massa, que ha cursat batxillerat al’Institut Jaume Vicens Vives, centre que l’any passat també va tenir una de les estudiants amb la millor nota, i Max Gasia Tost de l’Escola Episcopaliana Mare de Déu de l’Acadèmia (Sort).
La Secretaria d’Universitats i Recerca ha anunciat que hi ha un total de693 alumnes(406 noies i 287 nois), que rebran ladistincióque atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb una notaigual o superior a 9en la fase general de les PAU.
Els estudiants del 9,8
Arnau Noguera, del mateix institut que Eduard, no s’esperava aquesta bona notícia. L’estudiant de 17 anys ha obtingut un 9,8 en la fase general i un 13,80 en total. Amb aquesta qualificació s’assegura l’entrada a la carrera de Genètica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’última nota de tall de la qual és d’un 11,7. "No sabia si triar Genètica o Bioquímica, perquè creia que la segona tindria més sortides, però l’altre dia el meu metge em va dir que Genètica té molt futur, així que optaré per aquesta opció, que és la que més m’agrada."
Aquest estudiant explica que l’examen de selectivitat que més por li feia era el d’Història: "Es que jo soc de ciències", diu entre rialles. No obstant, finalment ha obtingut una qualificació de 9,5 en aquesta assignatura. La clau de les seves bones notes, assegura, és la constància i estudiar una cosa que realment li interessa.
Els seuspares, Joan Noguera i Eva Segura, asseguren que estan "molt orgullosos pel seu esforç. És un noi que sempre s’ha aplicat molt". Ara, el jove dedicarà els pròxims mesos a treure’s el carnet de conduir i el certificat C2 Proficiency d’anglès.
Júlia Ibáñez Massa, del Jaume Vicens Vives de Girona, ha obtingut la mateixa qualificació que Arnau i estudiaràEnginyeria Biomèdica a la Universitat de Barcelona (UB). “M’agrada la biologia, però també les matemàtiques i la física”, comenta.
L’assignatura que li feia més por també era Història, per la gran quantitat de temari. No obstant, va treure un 10 a l’examen. “M’organitzo molti soc molt constant. A segon de batxillerat no et pots estar un dia sense fer feina", assegura la noia, que ha estat compaginant els seus estudis ambl’atletisme.
La mitjana és de 6,617
De tots els estudiants que s’hi van presentar, 29.243 es van examinar de la fase general i 4.701 només de la fase específica. Lanota mitjana global de la fase general ha sigut de6,617, segons ha informat la Secretaria d’Universitats i Recerca en una nota de premsa.
Dels estudiants que han cursat segon de batxillerat, un total de 27.554 (97,36%) són aptes per accedir el curs que ve a la universitat. D’altra banda, dels estudiants que només s’han examinat de la fase específica ha aprovat un 88,21% en el cas dels que provenen del batxillerat, i un 70,74% en el cas dels que han cursat cicles formatius de grau superior.
Alemany, l’assignatura amb millors notes
Notícies relacionadesDins de la fase general de les PAU catalanes, l’assignatura amb una mitjana de qualificacions més alta ha sigut Alemany, amb un 7,84. Al contrari, Anglès ha sigut la que ha obtingut una nota mitjana més baixa, amb un 6,43.
Quant a les assignatures de la fase específica, la que ha obtingut la millor nota mitjana ha sigut Dibuix Artístic (7,45), seguida per Grec (7,30) i Cultura Audiovisual (7,24). L’única assignatura amb una mitjana de suspens ha sigut Electrotècnia, amb un resultat de 4,85 punts sobre 10.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia