La xarxa d’Escoles Europees impartirà el català als alumnes espanyols que ho demanin

La decisió s’ha adoptat pel compromís del govern espanyol a assumir el cost de la mesura

El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, aquest dilluns a Madrid amb una reunió sobre defensa europea i Ucraïna

El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, aquest dilluns a Madrid amb una reunió sobre defensa europea i Ucraïna / Miquel Vera

1
Es llegeix en minuts
Marta Vidal (ACN)

La xarxa d’Escoles Europees impartirà el català als alumnes espanyols que ho sol·licitin després que la junta de governadors de l’organisme hagi adoptat la decisió pel compromís del govern espanyol a assumir totes les despeses derivades de la mesura. “El ministeri d’Exteriors i Unió Europea es felicita per la decisió adoptada pel Consell Superior de les Escoles Europees d’incloure el català com a matèria d’ensenyament en el seu sistema escolar. L’acord permetrà que aquells alumnes que ho desitgin puguin rebre ensenyament en català”, ha expressat el ministeri de José Manuel Albares en un comunicat.

Les Escoles Europees són una xarxa educativa creada per oferir educació multilingüe als fills dels treballadors de les institucions de la Unió Europea, de diplomàtics i de personal de l'OTAN. Funcionen com a escoles públiques amb un currículum harmonitzat entre els diferents països membres i ofereixen el Batxillerat Europeu, que dona accés a les universitats de tota la Unió Europea.

Per poder tirar endavant la mesura, s’ha considerat el català com una “Altra Llengua Nacional” perquè pugui ser impartit com a assignatura per aquells alumnes que ho desitgin. Es tracta d’una opció que es dona a aquells països que tenen més d’un idioma en el seu currículum escolar encara que aquests no siguin llengües oficials de la UE.

Notícies relacionades

Amb la decisió d’aquest dijous es dona resposta a la petició feta pel govern espanyol. El febrer passat, Albares va enviar una carta al secretari general de les Escoles Europees, Andreas Beckmann, en què insistia en la voluntat de l'Estat "d'introduir progressivament" el català com una "altra llengua nacional" espanyola que s'ofereix a aquests centres a partir del curs 2025-2026.

En la missiva, també recordava que, per implementar la mesura, no s'han de desviar recursos que la xarxa d’escoles té assignats a les seccions espanyoles perquè l'Estat es compromet a "assumir tots els costos addicionals derivats de la inclusió del català al currículum".

Temes:

Govern OTAN