El Periódico de l'Eixample

Eixample

LA RECEPTA

Sípia amb ceba

1
Es llegeix en minuts

Manel Pintanel,  propietari de la parada Marisc i Peix M. Pintanel del mercat de La Concepció  aposta per aquesta recepta senzilla, lleugera per a aquests dies calorosos i molt saborosa.  I té un altre gran avantatge, ja que es pot preparar amb antelació perquè resulta molt més bona d'un dia per l'altre.

INGREDIENTS  (4 persones)

1 quilo de sípia

1 o 1,5 quilos de cebes

vi blanc

sal

oli

Notícies relacionades

PREPARACIÓ

Netegeu i renteu bé les sípies. Talleu-les a quadrats no gaire grans i saleu-ne els trossos. En una cassola, preferentment de fang, poseu-hi un raig d'oli d'oliva, no gaire, i afegiu-hi en fred els quadrats de sípia, un got petit de vi blanc i abundant ceba partida en grills grans. Poseu la cassola a foc mitjà perquè la sípia es faci a poc a poc perquè si es cou ràpid tendeix a endurir-se en lloc de quedar tova i melosa. Deixeu que s'evapori l'aigua que deixen anar els trossos de sípia i deixeu-ho coure al voltant de tres quarts d'hora. I ja està a punt el plat per portar-lo a la taula. Com a entrant es pot preparar una amanida.