RECTA FINAL DEL 3x2x8000

Sergi Mingote incorpora un nou vuitmil a la recta final del seu gran repte

L'alpinista ha decidit afegir el Nanga Parbat, una de les muntanyes més perilloses del món, al doble objectiu d'aquesta última expedició: Gasherbrum I i II

El de Parets ja és al Pakistan i pretén arribar al Camp Base del colós entre dilluns i dimarts per intentar fer el cim tan ràpid com pugui

img 6050

img 6050

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Canvi d’última hora  en la recta final del repte esportiu i solidari 3x2x8000 de Sergi Mingote, que pretén escalar sis vuitmils en un any. El paretà ha decidit incorporar un nou cim al seu projecte, el Nanga Parbat (8.152 m), una de les muntanyes més dures i perilloses de la serralada del Karakorum (Pakistan), abans d’anar a buscar el doble objectiu d’aquesta travessia: Gasherbrum I (8.080 m) i II (8.035 m).

L’esportista va prendre la decisió fa només uns dies, quan el seu amic Ali Sadpara, alpinista pakistanès amb qui va fer el cim del Lhotse (8.516m), li va proposar participar en la seva expedició al Nanga. “Amb l’Ali tinc molt bona sintonia; entenem i respectem la muntanya de la mateixa manera, i vaig creure que seria una bona opció per a mi intentar un vuitmil més abans dels altres dos”, explica Mingote.

D’aquesta manera, seran tres vuitmils els que l’esportista català provarà d’ascendir en aquesta última etapa del seu gran repte esportiu i solidari, que haurà de culminar abans del 16 de juliol (data en què va fer l’ascens al primer vuitmil, el Broad Peak) si vol aconseguir aconseguir el rècord Guinness d’ascendir sis cims de més de 8.000 metres en menys de 365 dies sense l’ajuda d’oxigen artificial.

El de Parets del Vallès, que de moment ja ha coronat Broad Peak (8.047 m), K2 (8.611 m), Manaslu (8.152 m) i Lhotse (8.516), va tornar fa només uns dies del Nepal desprésd’abandonar el seu intent d’ascendir l’Everest per problemes físics. Amb aquest nou cim, vol superar el seu objectiu dels sis colossos sumant-ne un més, com tenia previst si hagués aconseguit ascendir el sostre del món fa unes setmanes.

Una de les muntanyes més perilloses

Sergi Mingote, que és ja al Pakistan juntament amb l’alpinista que l’acompanyarà en aquesta expedició, l’italià Mattia Conte, no tindrà gaire temps per intentar arribar al cim del Nanga Parbat, ja que la seva intenció és fer els ascensos al G1 i el G2 en el termini que havia calculat abans d’incorporar una muntanya més.

Si tot va segons el previst, entre dilluns 17 o dimarts 18 de juny hauria d’arribar al Camp Base del gegant pakistanès. “És una muntanya que sempre m’ha atret molt per la seva història, la seva dificultat i el seu desnivell”, explica Mingote sobre el Nanga. “Té 4.000 metres de paret des de la base fins al cim, una cosa que no té cap altre vuitmil”, afegeix l’alpinista.

Ruta de Sergi Mingote al Nanga Parbat

Notícies relacionades

De fet, el Nanga Parbat és conegut com “la muntanya de la mort” i està considerada, juntament amb l’Annapurna i el K2, el tercer vuitmil més perillós del planeta. És el novè cim més alt del món i gairebé un centenar d’alpinistes han mort en els seus pendents des del primer intent per escalar-la el 1895. No va ser fins al 1953, no obstant, quan l’austríac Hermann Buhl va arribar al cim per primera vegada.

Si els plans del català es compleixen, el mes que ve Sergi Mingote podria convertir-se en el primer alpinista que ascendeix sis vuitmils en un any sense l’ajuda d’oxigen artificial. Els seus passos es poden seguir en directe a través del racetracker de l’esportista, que actualitza la seva posició al moment.