LECTURA D'ALTURA
Sergi Mingote presenta a Parets el seu llibre 'A pulmón, seis ochomiles sin oxígeno en 367 días'
L'esportista paretà recull en aquest exemplar la seva experiència durant el repte esportiu i solidari 3x2x8.000, amb el qual va aconseguir entrar en el rècord Guinnes de l'alpinisme
dsc00629
L’alpinista Sergi Mingote presenta aquest dimecres a Parets del Vallès A pulmón, seis ochomiles sin oxígeno en 367 días (Ediciones Desnivel), el llibre en què narra la seva experiència durant el repte esportiu i solidari3x2x8.000 Solidary Project, que el va portar a coronar el cim de 6 dels 14 grans colossos del món en tan sols un any i dos dies, i va entrar en el rècord Guinness de l’alpinisme.
Mingote, fins fa un any i mig alcalde de la ciutat vallesana, va començar la seva gesta el juliol del 2018 amb un primer ascens al Broad Peak (8.047 m) i al K2 (8.611 m), al qual van seguir el Manaslu (8.152 m), el Lhotse (8.516 m), el Nanga Parbat (8.152 m) i el Gasherbrum II (8.035 m); tots ells sense l’ajuda d’oxigen artificial. El seu objectiu era fer-ho en un any, tot i que finalment, i després de diversos contratemps, ho va fer en 367 dies, rebaixant la marca que Mondinelli va situar en els 3 anys i 64 dies.
En les 144 pàgines d’A pulmón, els lectors podran traslladar-se de la mà de Mingote fins al cim mateix d’aquests gegants, en un volum en què l’esportista parla des dels detalls més humans d’aquesta gran gesta fins al seu afany per donar, a través d’aquest projecte, suport i visibilitat a diferents causes socials, i en què comparteix la seva particular visió de la felicitat per sobre dels 8.000 metres.
Portada del llibre ‘A pulmón’, de Sergi Mingote
14 vuitmils en 1.000 dies
Malgrat que aquest primer projecte va acabar amb el Gasherbrum II, l’esportista vallesà va anunciar un nou repte: doblar la seva aposta i coronar els 14 pics de 8.000 metres del planeta en tan sols 1.000 dies. Si assolís aquesta meta, Mingote situaria el rècord actual en 7 anys i 10 mesos, a menys de la meitat, aconseguint-ho en poc més d’any i mig.
Mingote va reprendre el seu desafiament el mes d’octubre passat, quan va aconseguir fer el cim del Dhaulagiri (8.167 m). Ara farà una aturada fins al març del 2020, quan ho intentarà amb l’Annapurna (8.091 m), I el seguiran el Kanchenjunga (8.586 m), el Gasherbrum I (8.068 m), el Cho Oyu (8.201m) i el Shisha Pangma (8.027 m) després de l’estiu i el Makalu (8.463 m) i l’Everest (8.848 m) el 2021.
Presentació a Parets
Notícies relacionadesDurant el temps que dura el projecte i les aturades entre expedicions, Mingote continua combinant entrenaments amb una gira de conferències per tot el territori català en què parla tant del desafiament 3x2x8.000 com del nou 14x1.000 i la candidatura olímpica, i en les quals ara també presentarà i firmarà el seu primer llibre, al qual acompanyarà en un futur un altre documental resultat del projecte.
El volum, que compta amb un pròleg de l’alpinista i periodista rus Denis Urubuko, es va presentar de manera oficial el 16 de novembre al CAR de Sant Cugat, que va incloure Mingote en el seu particular ‘passadís d’honor’. Ara el paretà juga a casa i parlarà directament amb els vallesans sobre A pulmón, en una acte que tindrà lloc dimecres 20 de novembre a les 19 h al Centre Cultural Can Rajoler de Parets del Vallès.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia