ESPORT EN QUARANTENA

L'alpinista Sergi Mingote ofereix en obert els seus documentals per amenitzar el confinament

A través del canal de Youtube de la productora On Coach es poden veure cinc peces sobre algunes de les seves expedicions més emblemàtiques dels últims 20 anys

S'hi pot veure des de la primera trobada de l'alpinista amb l'Everest el 2001 fins a la primera part d'un dels seus últims projectes, el 3x2x8000

llegando-a-la-cumbre-del-breithorn-entrenament-alps-

llegando-a-la-cumbre-del-breithorn-entrenament-alps-

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta informació es va publicar el dia 25/03/2020. El contingut fa referència a aquesta data.

L’alpinista Sergi Mingote ha decidit aportar el seu gra de sorra per amenitzar aquests dies de confinament oferint en obert a Youtube alguns dels documentals  que a través de la productora On Coach Communication ha elaborat sobre els seus ascensos més emblemàtics i significatius dels últims 20 anys.

Durant tota l’última setmana, l’esportista ha anat compartint els vídeos a través de les xarxes socials, una manera, diu, de fer una humil aportació particular perquè els amants de l’alpinisme i de la muntanya «puguin transportar-se, d’alguna manera, a aquests llocs magnífics».

El primer d’aquests és ’8.848, Everest’, que narra el primer ascens de Mingote al sostre del món pel vessant nord, l’any 2001. «Aquesta expedició va representar un punt d’inflexió molt gran; va ser increïble veure com tot el meu poble, Parets del Vallès, es bolcava en un projecte així», explica l’alpinista, que reconeix que fer cimera a l’Everest era «un somni, com el de qualsevol alpinista». 

Primera retransmissió des de l’Everest

També sobre el gegant himalaià tracta ’Sherpa, les dues cares de l’Everest’, l’últim dels documentals pujats al canal, en el qual es recullen els dos ascensos de l’alpinista a l’Everest pel vessant nord i el vessant sud i la retransmissió mundial des del cim que l’esportista va fer juntament amb Albert Barceló –d’On Coach– i un equip de TV-3 el 2003.

«Era una cosa que no s’havia fet mai, tot i que televisions com la BBC ho havien intentat», assegura Mingote. «Va ser un moment molt emotiu, vaig poder parlar amb la meva dona Miriam des del cim més alt del món i va ser una cosa molt especial», rememora el de Parets. 

Travessia al Pol Nord

Un altre dels documentals compartits és 'Pol Nord, viatge al no-res', que explica la travessia al Pol Nord que l’alpinista va fer l’any 2000 juntament amb el seu company d’Almeria Javier Campos, amb l’objectiu d’arribar al Pol Nord magnètic. «Una d’aquestes bogeries fantàstiques», reconeix Mingote, de la qual va sortir un doble documental que s’ha unit en una sola producció. 

La recorda com una aventura «bonica i emocionant» però intensa, en la que hi va haver de tot. «Vam tenir un bon ensurt amb els ossos polars i a més, el dia que vam arribar al punt on les coordenades assenyalaven el Pol Nord magnètic, ens vam trobar un canal d’aigua obert, però la banquisa es movia i al final vam poder arribar», recorda.

72 dies al límit

Notícies relacionades

El documental més recent és ‘72 dies al límit’, que narra les tres primeres expedicions del projecte 3x2x8000 Solidary Project de Sergi Mingote, antecessor de l’actual ‘14x1000 Catalonia Project’ i que va fer que coronés sis vuitmils en 367 dies. En l’audiovisual, es recull l’experiència de Mingote en les primeres tres: Broad Peak, K2 i Manaslu, els cims de les quals va ascendir en 72 dies. 

«És molt significatiu perquè el projecte va ser increïble i va suposar, a més, la meva tornada a les grans muntanyes», apunta el de Parets, que celebra que la proposta dels documentals en obert hagi sigut tan ben rebuda. «Hi ha més d’un miler de reproduccions i això vol dir que a la gent li interessa i li agrada la muntanya, i en aquests moments crec que és d’agrair que puguem veure coses que ens mostrin les meravelles que tenim en aquest món», diu Mingote. 

Temes:

Muntanyisme