Eleccions 23J

Debats de les eleccions generals 2023: quan són, on veure’ls i qui hi participa

¿Qui guanyarà les eleccions generals? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

Així són les enquestes de les eleccions generals

Debats de les eleccions generals 2023: quan són, on veure’ls i qui hi participa
2
Es llegeix en minuts

En plena campanya per a les eleccions generals del 23 de juliol, el debat cara a cara previ entre l’actual president del Govern, el socialista Pedro Sánchez, i el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, té data, horari i canal. ‘Cara a Cara. El Debate’ estarà organitzat per Atresmedia dilluns vinent, 10 de juliol, a les 22 hores, amb els periodistes Ana Pastor i Vicente Vallés com a moderadors.

El pols polític davant les càmeres tindrà una durada aproximada d’uns 100 minuts i es podrà seguir des d’Antena 3, La Sexta, OndaCero i ATRESplayer.

Cara a cara

¿On es podrà seguir?: Antena 3, la Sexta, Onda Cero, Atresplayer i Antena 3 Internacional.

¿Qui hi intervé?: Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo.

¿A quina hora?: A les 22 hores


Els candidats, Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, estaran asseguts en una taula de dos metres i mig, cara a cara. Per respectar una durada equilibrada dels arguments, un equip d’oficials de taula de l’ACB cronometrarà les intervencions dels dos polítics des de l’anomenada «sala del temps». Al final, cada candidat disposarà d’un minut d’or com a tancament. El president del Govern, Pedro Sánchez, serà l’encarregat d’obrir el debat, mentre que el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, serà l’encarregat de tancar-lo.

Així s’ha decidit en un sorteig celebrat aquest dimecres al qual han assistit la portaveu del PSOE i ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, i el vicesecretari del PP, Esteban González Pons, que han sigut els encarregats d’extreure les boles que han marcat l’ordre de les intervencions dels principals candidats a la Presidència del Govern.

El líder socialista serà el primer a disposar del minut d’or sense interrupcions per tancar el debat i tot seguit serà el torn del president del PP.

Debat a set

Per la seva banda, RTVE celebrarà el dimecres 13 de juliol un debat amb la participació de Patxi Lopez pel PSOE, Cuca Gamarra pel PP, Iván Espinosa de los Monteros per Vox, Aina Vidal per Sumar, Aitor Esteban pel PNB, Gabriel Rufián per Esquerra i Óscar Matute per EH Bildu. El debat se celebrarà als estudis de Prado del Rey i serà moderat pel periodista i presentador Xabier Fortes. Els partits debatran sobre economia, política social i territorial i pactes postelectorals.

Debat a quatre

Notícies relacionades

El PP no estarà, però, en el debat a tres que celebrarà RTVE el 19 de juliol en el qual participaran Pedro Sánchez, Santiago Abascal i Yolanda Díaz. Els populars rebutgen assistir-hi a l’entendre que és «incomplet» i «mancat d’interès», segons van traslladar al seu dia fonts de la formació.

Debat a tres

Finalment, després de la negativa del PP i Vox a participar-hi, el Grupo Prisa ha cancel·lat el debat que havia programat per al 14 de juliol a les 9 del matí.