Eleccions 23J

¿Com puc consultar el col·legi electoral i la mesa on he de votar en les eleccions del 23J?

La seu electrònica de l’INE inclou un apartat en el qual podem esbrinar aquesta informació si no podem repassar-la en la targeta censal

1
Es llegeix en minuts

El 23J és a prop, la campanya electoral ja ha arrencat i més de 37 milions d’espanyols podran decidir amb els seus vots la composició del Senat i del Congrés dels Diputats, elegint, en definitiva, qui regirà el destí del país durant els pròxims quatre anys.

Amb la ressaca de les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig encara recent, els ciutadans tornaran a acudir a les urnes després de la convocatòria anunciada un dia després pel president Pedro Sánchez. Per als comicis d’aquest 23 de juliol podran votar tots els espanyols majors d’edat que no hagin sigut condemnats a perdre el dret a sufragi i que apareguin en el cens a dia 1 de març del 2023.

Per saber on hem d’acudir a votar, el més senzill és consultar la targeta censal que l’Oficina del Cens Electoral, una branca de l’INE, envia a tots els ciutadans que ho podran fer en aquesta convocatòria. En aquesta targeta, a més del nom i els cognoms del votant, hi apareix el seu DNI, la seva adreça, el centre o col·legi electoral que li toca i la mesa assignada.

Notícies relacionades

En cas que no tinguem mitjans de consultar aquesta targeta, l’Institut Nacional d’Estadística, en la seva seu electrònica, disposa d’una eina per comprovar aquesta informació. És molt intuïtiva i funciona omplint uns quants camps: la província i el municipi on estem empadronats, el carrer (i el número, si procedeix) i la primera lletra del nostre cognom. Després només cal clicar a ‘Buscar’. Amb això n’hi ha prou perquè se’ns mostri una columna de resultats que, en general, contindrà una única línia. Seleccionem entre aquests resultats el de la vivenda que apareix relacionada al nostre nom en el padró i s’obrirà una nova pàgina en la qual s’informa no només del centre o col·legi electoral (incloent-hi la seva adreça), sinó també de la mesa.

Un cop conegudes aquestes dades, només cal presentar-nos, de 9.00 a 20.00 hores el 23 de juliol, al lloc assignat per exercir el nostre dret a vot en aquestes eleccions 23J.