Eleccions 14-F

Llargues cues als col·legis per la lentitud en la votació

Les mesures de seguretat i la pluja alenteixen el procés de votació

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Molts col·legis electorals catalans han registrat llargues cues durant les primeres hores de votació d’aquest diumenge. Malgrat la contrarietat, aquestes llargues esperes no són sinònim de més afluència, sinó que venen donades per les estrictes mesures de seguretat que s’han de portar a terme abans d’exercir el dret a vot. Tant és així, que a causa de la pluja que aquest matí s’ha donat a ciutats com Barcelona, s’ha pogut constatar una baixada en la participació.

El protocol estipulat per la Generalitat i aprovat per la Junta Electoral marca molt estrictament els passos previs a l’entrega del vot. Les llargues cues, a més, són poc realistes si es té en compte que es produeixen amb separacions d’1,5 metres com a mínim entre votants i que en cada torn és el votant únicament el que entra al col·legis per exercir el vot recorrent un camí en un únic sentit i al qual no es pot accedir fins que surt el votant anterior.

Tot i així, i per evitar aglomeracions, els electors catalans poden descarregar al seu mòbil o tauleta la nova aplicació que ha engegat la Generalitat de Catalunya. L’app, anomenada ‘Eleccions 14F’, incorpora una nova funció com a mesura sanitària contra la Covid-19: permet conèixer en temps real la quantitat de persones que hi ha als col·legis electorals per poder evitar aglomeracions i cues. Aquesta eina complementa les franges horàries que el Govern ha establert per anar a votar

5 milions de candidats

Notícies relacionades

Un total de 5.624.044 catalans estan cridats aquest diumenge a votar en les eleccions catalanes per elegir els 135 diputats del Parlament entre un total de 69 candidatures, en el que seran els comicis més atípics per celebrar-se en plena pandèmia del coronavirus.

Segons les dades de la Generalitat, el nombre d’electors és un 1,25% superior a les persones que van votar en les eleccions del 21 de desembre del 2017, i, del total del cens, 5.368.881 viuen a Catalunya i 255.163 ho fan a l’estranger i tenen dret a vot.