Eleccions catalanes

El pactòmetre del 14-F. ¿Qui pot ser el pròxim president de la Generalitat de Catalunya?

Comprova les aritmètiques dels possibles pactes a mesura que apareixen els resultats

El pactòmetre del 14-F. ¿Qui pot ser el pròxim president de la Generalitat de Catalunya?
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les enquestes per conèixer els resultats d’aquestes eleccions no van mostrar cap guanyador clar. La lluita atiada entre les principals forces polítiques, la pandèmia de coronavirus i el clima d’enfrontament entre constitucionalistes i independentistes obren un escenari que, sens dubte, estarà obert a tota mena de pactes i coalicions. Per difícils que semblin amb els seus vetos creuats.

Notícies relacionades

Algun dels partits amb menor nombre d’escons poden col·locar-se com a frontisses perfectes per dirimir quin partit pot governar. Sembla clar que el PSC requerirà de suports, especialment des dels partits més a la dreta com el PP o Ciutadans, sobretot després que les forces independentistes es conjuressin fa uns dies per no pactar, passés el que passés, amb el PSC que encapçala Salvador Illa.

Tal com apuntava l’últim sondeig del GESOP ofert per EL PERIÓDICO, el PSC i ERC estaven empatats al capdavant i JxCat trepitjant-los els talons. La caiguda de la participació, que estimava en més de 20 punts, castigava Cs i el PP en benefici de Vox. No obstant, 3 de cada 10 votants continuaven indecisos. Després dels resultats obtinguts es confirma la tendència del sondeig. Ara només queda per veure qui pactarà amb qui.