Premi Indústria 4.0
Una impressora 3D, de la indústria dental a la militar
Excelencia Tech, empresa ubicada al DFactory de la Zona Franca, "on passen les coses", és un exemple de polivalència

Ronen Zioni, CEO de Excelencia Tech
La història d’Excelencia Tech va començar marcada per la pandèmia de la covid i ara, en la seva fase de consolidació i arrencada, s’adapta a l’agenda que la segona presidència de Donald Trump ha posat sobre la taula. Fins ara un dels principals nínxols de negoci d’aquesta empresa dedicada a la impressió de materials 3D era la indústria sanitària. I ara, amb Europa replantejant-se la seva estratègia de defensa sense la supervisió del germà gran nord-americà, mira cap a la indústria militar com a nou mercat "desgraciadament a l’alça", explica el seu conseller delegat, Ronen Zioni.
Excelencia Tech compleix aquest febrer cinc anys de vida i rep el guardó dels Premis Empresa de l’Any entregats per EL PERIÓDICO i Banc Sabadell, en la categoria d’Indústria 4.0. Va arrencar com a projecte un mes abans que Espanya declarés l’estat d’alarma per la covid i es confinés. "Com que llavors no podíem vendre màquines 3D les vam reconvertir per fabricar mascaretes", recorda Zioni. Avui té la seu al DFactory de la Zona Franca i 20 empleats repartits entre Barcelona, Madrid i Bilbao. "Per a nosaltres és clau ser al DFactory, és on passen les coses", afirma. Treballa la fabricació additiva en polímers i metalls, així com solucions de postprocessament i escaneig 3D per a diverses aplicacions industrials.
Excelencia Tech fabrica peces personalitzades via impressió 3D per crear des de dentadures postisses fins a pròtesis de maluc, passant per cors de resina per estudiar malalties coronàries. També ven màquines d’impressió 3D perquè siguin els seus clients els que es fabriquin les peces o objectes que necessiten, com és el cas de Seat, entre d’altres.
"Oferim solucions"
En la polivalència, ja que venen peces d’una mida mínima fins a artefactes de vuit metres cúbics, rau un dels seus avantatges competitius. "El que ha quedat clar després de la pandèmia és la importància de l’autonomia productiva i en això ens enfoquem", explica. "No només venem màquines, oferim solucions", afegeix el seu conseller delegat.
Notícies relacionadesExcelencia Tech no ha sigut aliena a aquest gir pràcticament universal que ha anat fent la indústria durant els últims anys cap a no només vendre producte, sinó retenir el client a través dels serveis associats al mateix producte. Dos de cada tres dels seus clients no només els compren maquinària, sinó que també tenen contractats amb ells el manteniment. Alguns dels seus clients més reconeixibles són l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, la Universitat Complutense de Madrid o la Universitat de Castella-la Manxa, entre d’altres.
El negoci de la impressió 3D va en expansió. Excelencia Tech ha començat a fabricar aquest any plans d’oficines pensats per a persones cegues. Una superfície en relleu que permeti a un invident, per exemple, quan entre a una entitat bancària, saber on és la finestreta d’atenció al públic, on són els lavabos i quines són les sortides d’emergència.
- Successos Els Mossos investiguen una baralla entre un home i el coronel Pedro Baños mentre firmava llibres per Sant Jordi
- Famosos El canvi radical d'Antonio Orozco després de pesar 127 quilos: "El meu metge em va dir que em podien passar cinc coses"
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Presentador de ‘Col·lapse’ a TV3 Ricard Ustrell farà un parèntesi en la seva carrera televisiva
- Final d’un pontificat L’ala dura del conclave augura un cisma si s’elegeix un papa continuista
- Benestar Álvaro Bilbao, psicòleg: "Preocupar-se molt per les coses pot ser un símptoma de salut mental fràgil"
- Un mosso rescata els dos ocupants d'un cotxe després de xocar contra un mur i caure a una piscina
- Gerard Piqué i Clara Chía, ni ruptura ni crisi
- LA RESPOSTA ARBITRAL De Burgos Bengoetxea, l’àrbitre de la final de Copa, esclata a plorar: «És molt fotut que li diguin al teu fill que el seu pare és un lladre»
- Producció ambiciosa Un dia en el rodatge de ‘Ravalear’ (Max), la sèrie de Rodríguez i Lacuesta sobre família, cuina i els dilemes de la Barcelona actual: «És necessari que la ciutat es transformi, però ¿a quin preu?»