Premi Empresa + Familiar
Una saga catalana present en 30 destinacions de tot el món
La companyia projecta fer el salt aquest 2025 cap a la regió de l’Índic amb un ‘resort’ a Zanzíbar i un altre projecte a les Maldives

Després d’uns inicis com a constructors i agents immobiliaris, els germans Manuel, Guillermo i Alfonso Vallet van decidir esquivar la crisi dels 80 convertint en hotels diversos edificis que tenien a Barcelona. Amb ells van sembrar la primera llavor de l’imperi que ara és Catalonia Hotels & Resorts, una companyia que, malgrat les seves dimensions internacionals, continua lluint el qualificatiu de "familiar". La firma és present en 30 destinacions de tot el món amb 80 establiments i més de 12.000 habitacions. Té una plantilla de més de 9.116 treballadors de fins a 88 nacionalitats diferents. Gairebé la meitat d’ells, un 48%, són dones.
Aquella primera inversió barcelonina dels germans Vallet va tenir continuïtat amb l’obertura, el 1988, del primer hotel fora de la capital catalana, a Sevilla. L’any següent van fer el salt a Tenerife i a les Balears. I el 1995 van aterrar a Madrid, que s’ha convertit, amb vuit establiments, en el segon destí urbà més important, per darrere de Barcelona, on han continuat inaugurant nous hotels fins als 29 actuals. El Catalonia Barcelona Plaza, el seu vaixell insígnia a la ciutat, es va incorporar a la cadena el 1994 i l’última incorporació a la capital catalana ha sigut, aquest any, el Catalonia Barcelona Beach, davant la Mar Bella.
La seva estratègia ha sigut la compra d’actius, "de manera que en l’actualitat és propietària del 90% dels establiments que gestiona", expliquen fonts de la companyia, que fins al 2020 va ser presidida per Manuel Vallet. Aquell any, el seu germà Guillermo va agafar-ne el relleu i el seu fill (també anomenat Guillermo) va ser-ne designat vicepresident executiu. Manel Vallet (fill de Manuel) va assumir-ne la direcció general.
Del local a l’internacional
El desembarcament internacional el van emprendre els Vallet el 1998 amb l’obertura del seu primer resort a la República Dominicana. A Europa li va tocar el torn el 2001. Actualment tenen establiments a Brussel·les, Berlín, Amsterdam i Porto i regenten 10 resorts a la zona del Carib . El repte per a aquest 2025 és, segons informen des de la companyia, inaugurar el primer establiment a la regió de l’Índic amb un nou resort a Zanzíbar i un nou projecte a les illes Maldives.
La xifra de facturació provisional el 2024 és de 644 milions d’euros, un 19% més que l’exercici anterior, xifra que certifica la recuperació després dels complicats anys que va viure el sector de l’hostaleria per la covid.
- Successos Els Mossos investiguen una baralla entre un home i el coronel Pedro Baños mentre firmava llibres per Sant Jordi
- Famosos El canvi radical d'Antonio Orozco després de pesar 127 quilos: "El meu metge em va dir que em podien passar cinc coses"
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Presentador de ‘Col·lapse’ a TV3 Ricard Ustrell farà un parèntesi en la seva carrera televisiva
- Final d’un pontificat L’ala dura del conclave augura un cisma si s’elegeix un papa continuista
- Benestar Álvaro Bilbao, psicòleg: "Preocupar-se molt per les coses pot ser un símptoma de salut mental fràgil"
- Un mosso rescata els dos ocupants d'un cotxe després de xocar contra un mur i caure a una piscina
- Gerard Piqué i Clara Chía, ni ruptura ni crisi
- LA RESPOSTA ARBITRAL De Burgos Bengoetxea, l’àrbitre de la final de Copa, esclata a plorar: «És molt fotut que li diguin al teu fill que el seu pare és un lladre»
- Producció ambiciosa Un dia en el rodatge de ‘Ravalear’ (Max), la sèrie de Rodríguez i Lacuesta sobre família, cuina i els dilemes de la Barcelona actual: «És necessari que la ciutat es transformi, però ¿a quin preu?»