l'acte d'entrega
El món econòmic celebra la gala dels premis d'EL PERIÓDICO
Més de 250 directius, empresaris i polítics participen en l'entrega de guardons Empresa de l'Any
El president del Grup Z afirma que Catalunya no ha de seguir "trontollant en la incertesa"
Prop de 250 directius, empresaris i polítics van assistir ahir a la nit a l’entrega dels Premis Empreses de l’Any que organitza EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, que van comptar amb la presència del ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos. L’edifici de la Llotja de Mar va ser l’escenari de l’acte de reconeixement a l’emprenedoria de les empreses catalanes, presidit pel president del Grup Zeta, Antonio Asensio; el del Banc Sabadell, Josep Oliu --l’entitat patrocinadora del premi-- i els alts directius del grup periodístic, encapçalat per Agustín Cordón, conseller delegat; Conrado Carnal, director general del grup; Joan Alegre, director general d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, i el director de la publicació Enric Hernàndez.
El president del grup, que va entregar el premi a Albert Esteve, artífex d’una companyia, Esteve, que ha sigut la guanyadora de l’edició del 2017, va fer referència en la seva intervenció a la situació política de Catalunya. Va destacar que, malgrat que les expectatives econòmiques assenyalen que el 2018 serà un bon any per a l’economia mundial i per a l’espanyola, el país s’enfronta a una incertesa seriosa per «la crisi política que persisteix en la nostra estimada Catalunya». Va subratllar que aquesta crisi és de tal magnitud que no solament amenaça de perjudicar el creixement econòmic d’Espanya, «sinó de provocar un estancament perillós en desenvolupament i progrés» de la comunitat catalana.
Asensio va insistir que «Catalunya no ha de seguir trontollant en la incertesa. Catalunya ha de recuperar la seva autoestima, formar com més aviat millor un autogovern sòlid i estable que generi confiança política, social i econòmica». Va recordar que ja el febrer de l’any passat, en el mateix escenari, va manifestar la seva preocupació, «quan l’ambient polític s’estava tensant més i més». Llavors va precisar que l’activitat empresarial requereix suports de la classe política en un únic sentit: «Que se li garanteixi estabilitat i ambient de confiança durador perquè els empresaris puguin desenvolupar la seva comesa».
Afavorir l'interès general
Per aquesta raó, va expressar la inquietud actual dels empresaris i va demanar als partits que «redoblin esforços amb sinceritat, amb altruisme en favor de l’interès general» i que, a més, «realitzin plantejaments generosos ajustats a la realitat, per tornar a la normalitat política i social i, per descomptat, a l’econòmica».
Va precisar que el Grup Zeta posarà tot de la seva part per contribuir a aquesta normalitat i aprofitarà el 40è aniversari d’EL PERIÓDICO (aquest any) per «impulsar un projecte global atractiu i audaç, que no conegui fronteres i atregui els lectors». Asensio va afegir que és un projecte «amb una línia editorial progressista, defensor a ultrança de les singularitats de Catalunya i valedor d’un Estat de dret adaptat als nous temps».
El director d’EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez, va explicar que, malgrat la situació excepcional que viu Catalunya, el grup ha volgut mantenir la concessió dels guardons per no trencar una tradició que ja dura molts anys. Hernàndez va plantejar que en el context actual –«d’enorme emotivitat i tensió»–, el diari ha de ser fidel al seu principi editorial: «La recerca de la veritat».
Notícies relacionadesEl responsable editorial va recordar que en els temps de la «postveritat» i dels «fets alternatius», el diari s’ha limitat a exercir la funció primordial del periodisme: «Atenir-nos a la veritat i als fets reals. Però això, desafortunadament, avui dia té costos». En línia amb la intervenció del president del grup, Hernàndez va exposar que EL PERIÓDICO aspira a trencar fronteres i conquistar una audiència global, «al mateix temps que aposta per una Catalunya que pugui recuperar el seu autogovern i defensar les seves institucions i reivindicacions de forma pacífica i legal».
Del món de l’empresa van assistir, entre d’altres, el president de CaixaBank, Jordi Gual, el del Sabadell, Josep Oliu, el de Port de Barcelona, Sixte Cambra; Ciments Molins, Joan Molins; el d’Abertis, Salvador Alemany, i el de Mango, Isak Andic. I del polític, a més de Guindos, hi van assistir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i el secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement, Pau Villoria.