OPORTUNITAT CIUTADANA
Cinc idees per disfrutar de la Barcelona sense turistes
zentauroepp53477116 gaudi200612162456 /
L’absència de turistes ha canviat el paisatge de BarcelonaEspais que abans de la Covid-19 estaven atapeïts, gairebé segrestats, pels forans, ara es veuen gairebé com fa anys, és a dir, com abans que la ciutat es convertís en plaça turística de pro. A poc a poc els barcelonins van recuperant el que al seu dia va ser el seu hàbitat natural. Cal aprofitar l’oportunitat mentre duri. Així que aquí hi ha cinc propostes per assaborir la ciutat sense l’aclaparament foraster.
La Rambla
Caminar per la Rambla és gairebé obligat. És veure-la amb l’ADN barceloní. Ni hordes de turistes ni immenses gerres de sangria, només autòctons assaborint el que al seu dia va ser el passeig per excel·lència de Barcelona. Tranquil·litat en família sense esquivar gent passejant amb el banyador de la platja encara humit.
El Museu Picasso
El centre dedicat al pintor espanyol més universal bé val una visita sense maldecaps ni sales plenes de picassians vinguts de fora. El centre, creat per exprés desig de Picasso, custodia l’obra de formació del geni. Obre de dimarts a diumenge i d’11 a 21 hores. Fins al 30 de juny el Museu fa extensible la tarifa reduïda a totes les persones que hi accedeixin, a un preu únic de 7 €. Si es vol més diversitat artística, també el MNAC ha obert portes amb un horari excepcional: de dimecres a diumenge, de 10 a 20 hores, amb una oferta 2x1 d’obertura i una entrada general a 12 euros. Aquí hi ha la possibilitat de disfrutar del Pantocràtor de Taüll sense excés de feligresos.
Park Güell
Increïble però cert, el Park Güell torna a ser públic i dels barcelonins. Els seus veïns, acostumats fa dècades a berenar i passejar per l’espai, van ser expulsats pels més de tres milions de turistes que el visiten cada any. Va caldre posar una entrada de pagament per regular-ho. Ara l’entrada és gratuïta i l’espai no acumula marabuntes. Des de les 7.30 fins a les 20.30 h. Des que torna a estar obert és possible veure la sala hipòstila sense apartar pals de ‘selfie’.
La Barceloneta
Notícies relacionadesEl barri pesquer de Barcelona torna a ser dels veïns. A poc a poc l’aroma d’abans, a cafè i torrades, va ocupant els estrets carrers que abans de la pandèmia feien pudor de pixum. Els nens tornen a córrer per les places, els veïns prenen la fresca a la vorera i, a més, reconquisten les cadires als bars, que ja no estan plens de turistes.
Palau Güell
Dimarts torna a reobrir el Palau Güell, el menys conegut pels barcelonins dels edificis firmats per Gaudí i, en canvi el més ben conservat. Les visites de la llar del comte Güell sempre són en grups reduïts per poder disfrutar de l’espai i, a sobre, l’entrada és assequible: 5 euros si es mostra el carnet de biblioteques.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034