A LES PARETS

Els secrets que amaga el Gòtic

És el barri més visitat de Barcelona, però, a l'interior encara guarda misteris molt desconeguts

14gotico

14gotico

1
Es llegeix en minuts
DANIELA PINA

És el més fotografiat, el més admirat i, sens dubte, el més freqüentat. El barri Gòtic de Barcelona és la joia històrica de la ciutat comtal. Al seu interior encara batega Bàrcino i hi ressonen els bombardejos de la guerra civil. En el dia d’avui, és conegut, sobretot, pel pont del Bisbe, que connecta el Palau de la Generalitat i la Casa dels Canonges, i per la plaça de Sant Felip Neri, però a les seves parets, a més de ferides de guerra, encara hi ha secrets sense revelar. 

Neogòtic 

Notícies relacionades

Tot i que el seu nom es refereix a aquest estil arquitectònic, aquest barri, en realitat, no és gòtic. I és que la majoria de les seves construccions són neogòtiques, ja que van ser edificades a finals del segle XIX i a principis del XX. Una de les curiositats d’aquest barri és que al seu interior encara perdura una de les sinagogues més antigues d’Europa, la Sinagoga Major, que data del segle III.

En realitat, la seva arquitectura no és gòtica, ja que la majoria de les seves construccions van ser edificades a finals del segle XIX i a principis del segle XX

Barcelona, concretament des del segle XII. Ubicada en el número sis del carrer Salomó ben Adret, actualment és un domicili privat, però durant la postguerra va servir com a prostíbul. De fet, a la cantonada dels carrers Mirallers i Vigatans, trobem l’escultura de la cara d’una dona. Una obra que, en l’època, indicava a la població la presència d’un bordell.