Sa conca. Inoblidables estius en família, amb tres generacions disfrutant juntes de plaers senzills
'Carpe diem' a la platja TOTS
Els que hi viuen tot l'any i els estiuejants veterans solen triar aquesta platja. Està més apartada que d'altres, però és el seu encant
La platja de Sa Conca. /
La platja de sa Conca té una de les 678 banderes blaves concedides a Espanya. Una cosa així com un certificat de qualitat que va molt més enllà de l'avaluació de les aigües de bany: premia l'excel·lència en tots els sentits. Al nord-est de s'Agaró i delimitada per roques a un costat i un penya-segat a l'altre, aquesta no és una platja qualsevol. Els que viuen aquí tot l'any o estiuegen a la zona des de fa temps l'elegeixen perquè manté l'essència del lloc, malgrat que la platja de Sant Pol estigui més pròxima al centre i s'hi puguin contractar activitats aquàtiques. Sa Conca està apartada (aquest és el seu particular encant, i per més que s'hi pugui accedir en cotxe als autòctons no els fa res caminar 15 o 25 minuts, segons si s'hi va per l'interior o pel camí que voreja la costa, per seure a la seva sorra gruixuda.
Famílies senceres desfilen amb para-sols, neveres portàtils o bosses enormes amb menjar i refrescos per passar la jornada en aquest racó allunyat de la massa turística. No hi ha cossos esculturals -i si n'hi ha ningú s'hi fixa-, sinó persones normals que passegen els seus torsos descuidats al costat dels seus fills o néts. Com abans. Elena López recorda aquest paratge amb especial afecte, ja que en aquest entorn va passar una etapa vital que no oblidarà mai.
Ella va ser molt feliç aquí des del 1986 fins a finals dels 90 amb el seu marit i els seus dos fills, un nen que aleshores tenia tres anys i una nena d'un any i mig. Hi anaven sempre que els era possible, durant l'estiu, la Setmana Santa i alguns ponts festius. Els matins, les tardes i llargues nits que es convertien en matinades se succeïen amb una rapidesa sorprenent a causa del frenesí del carpe diem que compartien amb les seves amistats, dues parelles de la seva mateixa edat que també tenien fills. Els nens anhelaven coincidir en aquelles dates i els pares aprofitaven per forjar la seva relació amistosa, que encara conserven gairebé 30 anys després amb una de les famílies. Les criatures, que ja són adults formats en les xarxes socials, mantenen contacte per Facebook.
Vida a l'aire lliure
L'Elena recorda que el seu marit, molt esportista, jugava amb els nois a tocar del mar o a l'aigua, amb els matalassos, els portava a fer excursions pel bosc i fins i tot els instruïa en la pesca al capvespre. Encara que a vegades no calia, ja que ells sols s'entretenien a la sorra, cavant forats o construint efímers castells. Això sí, en aquelles estones el plàcid so de les onades al trencar es camuflava entre els crits dels xavals emocionats que buscaven l'aprovació paterna davant els èxits: «¡Mira, papa! ¡Mira, mama!». Igual com passa ara en aquesta platja, en la qual els pares equipen els seus fills amb el kit complet de galleda, pala i rasclet i els acompanyen a bussejar amb ulleres i tub en les aigües turquesa buscant peixos i crancs.
Aquesta infermera barcelonina reconeix que aquella època que tanta satisfacció li va reportar ha d'agrair-la en part a la funció crucial dels iaios, que s'encarregaven dels nens quan ella i el seu marit havien de treballar. Els avis, plens de vitalitat, entretenien els néts amb divertides activitats, com anar a buscar pinyons. A la tornada no calia que diguessin d'on venien: arribaven a casa amb les mans negres.
I després, quan es tornaven a ajuntar tots, sopaven a la fresca i reien fins no poder més, una complicitat que l'Elena valora especialment perquè ella va créixer al costat de la seva àvia i això li va marcar la vida per sempre.
ACCÉS
Per l'AP-7, sortida 9, cap a Sant Feliu de Guíxols i s'Agaró per la
C-35. Agafeu l'avinguda de sa Conca i seguiu les indicacions.
ALLOTJAMENT
L'oferta a la zona és amplíssima. Per posar-ne dos exemples, el S'Agaró Hotel (entre 109 i 139 euros l'habitació doble) i l'Hostal Cliper de Platja d'Aro (de 40 a 70).
LLOCS D'INTERÈS
L'església de Nostra Senyora
de l'Esperança i les nou cales paradisíaques a les quals s'accedeix pel camí costaner entre la platja de Sant Pol i sa Conca.
SERVEIS
Notícies relacionadesLa platja compta amb lloguer d'hamaques i para-sols, dos xiringuitos, aparcament, accés per a minusvàlids, banys públics i socorrista.
www.platjadaro.cat
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia