En comunitat
Clausurat un ‘after’ il·legal en un edifici industrial de Barcelona
Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van efectuar dissabte 17 de juny al matí un dispositiu conjunt en un local del districte de Sant Martí que funcionava «de manera il·legal com a discoteca» i generava molèsties als veïns, segons informen fonts policials. En el moment de l’operació, poc abans de les 7.30 hores, els agents van identificar 54 persones, de les quals quatre van ser detingudes: tres per delictes de salut pública i una per ordre de detenció pendent. També es van fer20 actes per tinença de drogues i l’activitat del local va quedar suspesa.
👮♀️👮🏾♂️ Dissabte vam efectuar un dispositiu conjunt amb @mossos en un local que feia activitat de discoteca "after", sense permís, a #SantMartí.
— Guàrdia Urbana Barcelona (@GUBBarcelona) 19 de junio de 2023
5️⃣4️⃣ Persones identificades
🔗 3 Detinguts per Salut Pública i 1 per requeriment judicial
📝 Diverses denúncies administratives#gubSMI pic.twitter.com/qFwNl5p6rx
Aquesta operació amb ordre judicial parteix d’un informe fet per la Unitat Territorial de la Guàrdia Urbana del districte de Sant Martí, motivat per les queixes de veïns com Lluís Almeyda, president de la comunitat, que també va enviar una carta a la secció Entre Tots d’EL PERIÓDICO a finals del gener passat amb l’objectiu d’acabar amb una situació molesta i sobretot perillosa. «Aquest local es troba al final d’un passadís interior de l’edifici i té una única porta d’accés. En cas d’accident que necessités evacuació no hi ha cap mesura ni instal·lació que ho permeti», detallava el lector.
El president de la comunitat va enviar una carta al diari amb l’objectiu d’acabar amb una situació molesta i sobretot perillosa. «Aquest local es troba al final d’un passadís interior de l’edifici i té una única porta d’accés. En cas d’accident que necessités evacuació no hi ha cap mesura ni instal·lació que ho permeti», detallava el lector.
Notícies relacionadesAlmeyda havia trucat a la Guàrdia Urbana i també havia denunciat a la seu del districte de Sant Martí aquesta situació en nombroses ocasions perquè entenia que era «una activitat il·legal perillosa», aportant imatges de «baralles, consum d’alcohol i acumulació de persones a l’exterior del local». No obstant, els agents de policia i inspectors tenien problemes per accedir al local. Fonts municipals consultades per aquest diari el febrer passat van confirmar aquestes dificultats inicials: «S’ha iniciat un expedient disciplinari, però quan s’hi ha anat a fer la inspecció no han deixat entrar-hi l’autoritat, per la qual cosa s’ha procedit a tramitar una notificació per poder fer la inspecció», van detallar llavors. I com que van continuar impedint l’accés, l’assumpte va arribar a la via judicial.
Festes i streaming
Les festes il·legals van començar a principis del 2022 quan una empresa amb llicència per a estudi de gravació es va instal·lar en règim de lloguer en una nau situada al carrer de Binèfar. Aquestes trobades s’anunciaven a les xarxes socials com a streaming –és a dir, per seguir des de casa–, però les càmeres de la nau captaven cada cap de setmana l’anar i venir de persones alienes a l’edifici. Un dels responsables de l’estudi de gravació, Joel Carballo, va assegurar a aquest diari que estaven constituïts com a associació cultural sense ànim de lucre, Associació Musical Entropia Streaming Barcelona (A+B), i que les visites eren de socis i sòcies, si bé no apareixia en el fitxer general d’entitats ciutadanes de la ciutat de Barcelona ni en el registre d’entitats de la Generalitat. «No necessitem llicència [de local nocturn]», afirmava Carballo.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.