Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"'Bullying' i gent gran"

"'Bullying' i gent gran"

José Luis Roca

El 'bullying' implica uns desequilibris de poder on una o vàries persones, de manera constant i deliberada, exerceixen intolerància. Es pot manifestar de moltes maneres, entre elles assetjament verbal, físic etc.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Això passa malauradament a quasi totes les edats, i des de sempre. Vull posar el focus en les persones de més de 60 anys. Quan això succeeix, s'acostuma a mirar cap una altra banda: "és gran, no facis cas", "no està bé del cap"...

Jo li dic el silenci de les paraules: es calla i es viu amb silenci, i els altres també callen per no generar més conflicte. Es veu en entorns individuals i col·lectius.

Els /les grans han de poder tancar les seves etapes finals sabent que son escoltats, respectats i protegits. S'ha de treballar amb la salut mental, la prevenció, espais de confiança i escolta i, sobretot, saber que els grans també cal que puguin trencar els seus silencis sense por, i posar en valor el que són: persones grans amb molt per aportar a la societat, a la família. No podem mirar cap a una altra banda.

Participacions delslectors

Mésdebats