Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Els carrers dels barris de muntanya estan bruts perquè manquen contenidors o el camió no passa prou"

"Els carrers dels barris de muntanya estan bruts perquè manquen contenidors o el camió no passa prou"

FERRAN NADEU

La neteja als barris de muntanya, que no són cèntrics i tenen orografies complexes, és un tema recurrent i que no té una fàcil solució. És una temàtica que surt en els diversos mandats i no és estrany que hagi sortit, per exemple, al darrer Consell de Barri del Carmel. A la fí, la qüestió és veure si els veïns i veïnes son incívics i deixen escombraries fora dels contenidors o si, pel contrari, el problema és més estructural: quan els contenidors estan plens a mig matí i no tenen capacitat per admetre brossa, alguna cosa no funciona...

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Per poc que s'analitzi el tema de manera empírica, s'entén que a barris com el Carmel o la Teixonera la gent surt d'hora a treballar i aprofita per abocar les escombraries als contenidors i, en unes hores estan ja plens i no han passat els camions a retirar la brossa.

En el seu moment es va dir que amb noves contractes de la neteja s'aconseguiria una major cadència dels camions, ja que no és facil incorporar més contenidors eliminant zones d'aparcament. El problema de molts barris a Horta-Guinardó i Nou Barris és una questió purament matemàtica: la densitat de població és molt alta, en un mateix edifici viuen moltes famílies i els contenidors, o son escassos o el camió no passa prou, i per aquest motiu molts carrers estan bruts.

Simplement, si algú amb accés a dades obertes de població per carrers i determinant el flux que fem veïns i veïnes als contenidors es podria determinar d'una manera bastant exacta solucions possibles al problema establint, fins i tot, solucions carrer a carrer...

Cal que algú posi mans a l'obra. El tema ja va sortir al Consell del Barri del Carmel i no s'ha fet res en aquest sentit.

Participacions delslectors

Mésdebats