Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"El català no rutlla, agraden més els barbarismes o els castellanismes"

Una mujer, en clase de catalán en una escuela para adultos de Barcelona.

Una mujer, en clase de catalán en una escuela para adultos de Barcelona. / Manu Mitru

D'un quant temps ençà, hem notat que el nostre idioma no rutlla gaire bé. Es veu que agraden més els castellanismes o els barbarismes que no pas el català correcte. I el pitjor és que son utilitzats també per persones que treballen als mitjans de comunicació (ràdio, televisió, premsa...), que se suposa que tenen una certa cultura.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Creiem que alguna cosa s'hauria de fer per tal que aquesta problemàtica surti a la llum però, és clar, com no siguem nosaltres, tot seguirà igual.

Aquí transcric alguns barbarismes usuals i les corresponents paraules correctes: abono-abonament; aconteixement-esdeveniment; apoiar o recolzar-repenjar; apreci o afecte-estimació; chorro-raig; codorniu-guatlla; despejat-aclarit; despreci-menyspreu; event-esdeveniment; fiambrera-carmanyola; gastus-despeses; hombro-espatlla; i pico-i escaig; juanete-galindó, munyeca-canell; pèsam-condol; saborejar-assaborir; salvoconducte-salconduit; tabic-envà; tassa-taxa; trago-glop; vale-d'acord; valla-tanca.

Per molts anys, salut i Visca Catalunya!

PD: Si la publicació d'aquest escrit tingués el ressò que esperem tots plegats, ens hauríem d'anotar un punt.

Participacions delslectors

Mésdebats