Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Un programa d'èxit com 'Eufòria' no es pot haver esgotat en tres temporades"

Concierto de Eufòria

Concierto de Eufòria / TV3

Ja ha començat la nova temporada a 3Cat i TV3 i, sorprenentment, en la seva presentació oficial l’exitós concurs musical 'Eufòria' no apareix per enlloc. Diu el director de TV3, el senyor Sigfrid Gras, que el fet que s’estreni 'Zenit', un nou concurs musical, no significa que s’aparqui 'Eufòria' definitivament, perquè segons sembla la cadena estaria valorant quin seria el millor moment per fer-ne una nova edició.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

A mi em sembla, però, que la petita baixada de l’índex d’audiència que va patir 'Eufòria' en la seva tercera -i de moment- última temporada va espantar una mica els dirigents de la cadena pública catalana i aquests s’han decidit per buscar altres alternatives. Si és així, molt mal fet; senyors de TV3, 'Eufòria' ha estat un dels grans èxits de la cadena en aquests darrers anys i entre els seus enormes mèrits hi figura el d’haver aconseguit enganxar al públic més jove al consum televisiu i musical en català. Deixar d’emetre aquest programa, consumit principalment pel públic juvenil, en uns moments en què l’ús social del català està retrocedint precisament entre aquest sector de la població, seria imperdonable.

D’altra banda, penso que és impossible que un programa d’èxit com aquest s’esgoti ja només a la seva tercera temporada. El que calia, al meu entendre, no era retirar-lo, ni que fos momentàniament, sinó potenciar-lo i renovar-lo amb la incorporació de noves idees que el fessin més atractiu per a l’audiència, com per exemple la presència setmanal de personatges famosos com a invitats -un Yamin Lamal, un Xavi Puado o una Aitana Bonmatí, per exemple- entrevistats per gent del públic; la participació de joves estudiants d’ESO i Batxillerat com a concursants, obrint així les portes dels instituts de secundària; o bé l’organització d’alguna mena de súper-concurs, amb regals potents, obert a tot el públic i els telespectadors. Imaginació, i no claudicació!

Participacions delslectors

Mésdebats