Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"La importància de la geografia quan es construeix en zones inundables"

"La importància de la geografia quan es construeix en zones inundables"

Íñigo Roy

Les recents inundacions a València han demostrat la incompetència política per gestionar temes tan importants com els desastres naturals, però també la mala bava de sectors de tot l’espectre polític que busquen fer llenya de l’arbre caigut per rascar vots, diners, poder i protagonisme mentre fugen d’estudi passant-se la responsabilitat els uns als altres.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Però també s’ha vist la simbiosi que hi ha entre mala gestió política, canvi climàtic, dècades d’urbanisme salvatge, caòtic i mal planificat per beneficiar una minoria especuladora, amb la connivència política i sobretot, manca de manteniment d’infraestructures i lleres dels rius mentre es dediquen milions d’euros per subvencionar la tauromàquia i projectes megalòmans no rendibles i grans consumidors de recursos naturals i públics.

Novament s’ha demostrat la importància de la geografia amb el fet que el 90% del sòl de la 'zona zero' de la DANA de Valencia està ‘artificialitzat’ amb habitatges, polígons industrials o àrees comercials causant que l’aigua no dreni i baixi més ràpid, per haver construït en zones inundables sols pensant en el benefici immediat, en detriment de la tradició històrica agrícola de l’anomenada ‘horta mediterrània’, causant la pèrdua de la sobirania alimentària.

Cal reflexionar sobre la urgència d’una adequada ordenació territorial perquè és el mateix medi ambient que ensenya que la manca de respecte cap a aquest i la manca de manteniment de les infraestructures fa que en realitat estats capitalistes com els EEUU siguin gegants amb peus de fang front la memòria de l’aigua, les forces de la naturalesa i les recents marees espontànies de solidaritat humana amb el desastre de Valencia. Potser encara no tot està perdut.

Participacions delslectors

Mésdebats