Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Els interins/es docents valem molt, superar una oposició no implica ser millor"

zentauroepp42916239 barcelona  14 04 2018  oposiciones de ensenyament  18 000 pe180613172832

zentauroepp42916239 barcelona 14 04 2018 oposiciones de ensenyament 18 000 pe180613172832 / JOAN CORTADELLAS

Així és com se senten o, més ben dit, ens sentim els centenars d’interins i interines que no anirem "castigats de cara la paret" però sí que podem fer apostes per esbrinar el temps que trigarem a anar a l’atur (un càstig merescut?). Parlaré del que conec més a fons: l’ensenyament, però faré pinzellades d’altres sectors on el drama laboral encara podria ser més punyent.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Els interins i interines docents som persones que treballem per a l’Administració amb contractes que tenen data de caducitat i que, si fa falta, es van encadenant any rere any. L’estabilització arriba si s’aproven les oposicions corresponents. Sino, es continua d’aquesta manera, al servei de les necessitats de personal de l’Administració. Ara, però, Europa li ha dit a Espanya que això és un abús i Espanya ha estabilitzat uns quants interins mitjançant un Concurs de mèrits.

Aquest Concurs de mèrits va ser injust i molt fosc (a més d’insuficient): hi va haver errades, es va castigar haver treballat en diferents especialitats, va entrar gent que no havia treballat mai amb punts de màsters, carreres i 2'5 punts d'haver aprovat un altre procés selectiu i no haver tingut plaça... Quan en realitat, el Concurs es feia per estabilitzar gent en abús per portar més de tres anys a l’Administració.

I us preguntareu: per què no sou capaços d’aprovar les oposicions? És que no estudieu prou? No valeu, o què passa? Potser no us mereixeu la feina que fa 20 anys que feu? Doncs les respostes poden ser diverses: de vegades sí que s’aproven les oposicions, però tot i així no s’aconsegueix entrar per manca de places; d’altres s’ha estat un any o més estudiant però no s’ha aconseguit aprovar alguna de les fases eliminatòries, en alguns casos per una dècima, (s’ha arribat a quedar fora gent amb un 4,9) i, pel que fa a la vàlua, més enllà de proves i processos (justos o injustos) aquests interins i aquestes interines valen molt. No més que un funcionari, però tampoc menys. Haver superat un procés no implica ser millor.

Participacions delslectors

Mésdebats