Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Rèplica municipal: "A l'ajuntament ens preocupa l'estesa aèria i els cables que discorren per la façana"

Un poste con cableado del suministro eléctrico en Torre Baró, en Barcelona.

Un poste con cableado del suministro eléctrico en Torre Baró, en Barcelona. / MANU MITRU

Benvolgut Màrius, us escrivim amb relació a la seva carta recentment publicada a EL PERIÓDICO sobre el cablejat de les façanes.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

L' Ajuntament de Barcelona està especialment preocupat per l'estesa aèria i els cables que discorren per façana. La Llei General de Telecomunicacions, aprovada el 9 de maig de 2014, en el capítol IV, article 45, permet a les companyies fer esteses de cable per façana sempre que hi hagi una infraestructura existent.

Així i tot, l' ajuntament està treballant intensament per resoldre aquesta problemàtica intentant fer acord de col·laboració amb les empreses operadores perquè soterrin les línies en aquelles situacions en què sigui viable. També estem en continu contacte amb les companyies de serveis per reordenar i optimitzar la xarxa aèria per reduir al màxim la petjada negativa que provoquen el pas de les instal·lacions per les façanes.

En els casos on l'ordre i claredat del servei no és l'òptim, l' ajuntament fa aplicar la normativa vigent, l'Ordenança d'usos del paisatge urbà de la ciutat de Barcelona, que fa referència als següents aspectes:

• Les instal·lacions s'han de col·locar d'acord amb un estudi que aprofiti la morfologia de l'edifici per minimitzar l'impacte visual.

• Les companyies són responsables del manteniment, seguretat i decòrum d'aquestes instal·lacions, essent obligades a impedir provisionalitats, desordres, deixadeses i la visibilitat ostensible.

• La instal·lació de cablejats s'ha de sotmetre a llicència, junt amb un projecte d'integració global en la composició arquitectònica de l'edifici, acceptat pels tècnics municipals.

• No s'han de col·locar instal·lacions i conduccions a les façanes d'edificis catalogats.

• Si hi ha cables de subministrament de serveis mancats de manteniment o endreçament que perjudiquin la percepció de la façana, s'eliminin o recondueixin.

Tanmateix, informem sempre que s'actua en una reurbanització d'un carrer, des de l' ajuntament preveiem deixar conductes enterrats per serveis existents/futurs. Normalment, en aquests casos les operadores accedeixen a soterrar la seva línia per poder alliberar l'ocupació aèria.

Seguirem treballant intensament amb les operadores per tenir una ciutat més endreçada i que compleixi les necessitats dels nostres ciutadans, i us animem a mantenir-vos en contacte per a futures comunicacions.

Participacions delslectors

Mésdebats