Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Trobo lamentable que des de la CCMA es faci burla dels que no parlen correctament el català"

"Trobo lamentable que des de la CCMA es faci burla dels que no parlen correctament el català"

Lamentables i vergonyoses resulten, a la meva manera de veure, les burles recurrents que de forma reiterada li dediquen, tant a TV3 -'La Selva' del 21 d’octubre, com a Catalunya Ràdio, 'El Matí de Catalunya Ràdio' del 17 d’octubre- al qui fora president del Barça durant 22 anys, Josep Lluís Núñez, mort el 2018, amb motiu d’algunes expressions lingüístiques incorrectes o del 'mal' català que a vegades utilitzava quan parlava en els seus discursos, sense tenir en compte que era fill d’una família originària de Cantàbria, arribat a Catalunya amb poc menys d’un any, i que, pel fet d’haver nascut el 1931, a la seva adolescència, a banda d’anar a treballar als 14 anys, va haver d’estudiar a l’escola franquista d’aquella època on, desgraciadament, no s’estudiava el català.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Trobo indigne que uns mitjans públics com els de la CCMA facin befa i se’n riguin -pel motiu que sigui- d’algú que ja fa uns quants anys que està mort i que, per tant, no es pot defensar ni replicar-los públicament. Amb això, penso que demostren tenir poquíssim respecte, molt poca imaginació i creativitat, havent com hi ha tantes i tantes persones vives a les que poden dedicar, amb més o menys fortuna, el seu peculiar humor.

I un consell a tots aquests periodistes que se’n riuen tant d’algú perquè no parla prou bé el català, jo els aconsellaria que es miressin primer, a sí mateixos, i després, al seu voltant, i es fixessin en els errors lingüístics que, malauradament, de tant en tant se senten en els programes de la CCMA. Uns errors, per cert, pronunciats per persones que, a diferència del senyor Núñez, han tingut la sort de poder estudiar a l’escola en català.

Participacions delslectors

Mésdebats