Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Meravellosa coincidència la de la Setmana del Llibre en Català i la Mercè"

La Setmana del Llibre en Català cierra con 100.000 visitas

La Setmana del Llibre en Català cierra con 100.000 visitas / ACN/Laura Fíguls

El passat diumenge 29 de setembre vam dir adéu a la 42ª Setmana del Llibre en Català. Si fem una mica de retrospectiva, l’any 1893 es va celebrar la primera edició, que llavors estava organitzada per la Cambra del Llibre de Catalunya, i se situava en un estand-botiga de l’Estació de Sants de Barcelona.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Qui s’anava a imaginar que aquesta cita cultural arribaria tan lluny? Qui no s’ha deixat perdre pels diferents estants de les diferents editorials, tafanejant títols, portades, olorant els llibres i comprant-ne un, o més d’un, com per exemple, 'Història d’un piano', de Ramon Gener, o una edició especial d’ 'Alícia al País de les Meravelles', de Lewis Carroll. Perdre’s entre la munió de gent i caminar per un passeig ple d’històries, versos, metàfores i imatges que ens permeten viatjar sense moure’ns, és un esport sa i necessari.

En altres edicions, quan la Setmana es va anar consolidant, es va traslladar al Moll de la Fusta. Actualment, està organitzada per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, EDITORS.CAT. Així, l’any 2024 s’han produït dos canvis: s’ha situat al passeig de Lluís Companys i ha coincidit amb les dates de la Festa de la Mercè i la Copa Amèrica.

Benvinguts siguin els canvis, perquè aquest Arc tan emblemàtic de la ciutat comtal, on hi ha tants artistes anònims però no menys importants, és ideal per perdre el rumb entre un sender de llibres i revistes en català. I el fet que coincideixin dues festes, la del llibre en català i la Mercè és una meravella.

En aquesta edició, he descobert com ha crescut el món de les publicacions i/o revistes en llengua catalana. Així com també he conegut a l’autora Laia Aguilar, ja que vaig assistir a la presentació del seu nou llibre, 'Tots som mars'. I és que conèixer en primera persona a una autora que desconeixia, i sentir parlar de la seva creació 'in situ' va ser un instant catàrtic.

Sigui com sigui, La Setmana del Llibre en Català ja és una cita cultural de la tardor a Barcelona.

Participacions delslectors

Mésdebats