Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.
"Només l’amor pot ser l’antídot que alleugeri els mals actuals de la nostra societat"
28459475 l
Mari Carmen Lozano
L’amor és pur, com el somriure de la Mar, la infermera que estén les seves mans per sostenir les del pacient malalt. Un gest senzill, que tranquil·litza, oferint suport físic i també emocional; un senyal de cordialitat per fer sentir a l’altra persona que no està sola. Les accions, més enllà de les paraules, revelen qui som; els fets són la impremta inesborrable d’aquells que ens envolten.
Entretots
En un món on les relacions humanes es mercantilitzen i la desconfiança s’instal.la dins els cors de les persones, podria ser l’amor la força que curi les ferides d’una societat cada vegada més deshumanitzada? El món d’avui s’enfronta a nous i difícils desafiaments. La negativa de l’ésser humà a reconèixer la naturalesa interdependent i connectada de les coses, està alimentant la destrucció de la naturalesa i del planeta.
En mercantilitzar les relacions interpersonals, l’egoisme i la individualitat es propaguen i les desigualtats s’accentuen. És per això, que l’individualisme excloent, la raó calculadora, els conflictes i la coacció, són alguns dels pilars que sustenten la infelicitat al món occidental, on es valora més l’estatus social o les possessions materials que l’essència de l’ésser humà. Aquesta situació es visibilitza en: la pèrdua del sentit del col·lectiu, la soledat creixent i l’augment de la violència.
Per fomentar l’acció col·lectiva i la connexió entre les persones caldria fomentar la cooperació, l’altruisme, la solidaritat i tornar a recuperar el valor de la proximitat a les relacions humanes. És important, que la societat restauri la narrativa de les aliances, reorientant els vincles socials envers la confiança, el col·lectiu, el reconeixement, la companyonia i la solidaritat, abans que la insatisfacció, la individualitat i la infelicitat ens destrueixen com a persones.
Em venen al cap les paraules de l’Agustí, un infermer sevillà:"Un paracetamol amb amor". En aquest món cada cop més egocèntric i egoista, les paraules de l’infermer ens conviden a recuperar el valor de la connexió humana i el valor de cuidar-nos els uns als altres amb empatia i estimació. Si, només l’amor pot ser l’antídot que alleugeri els mals actuals de la nostra societat, perquè allò que ens fa veritablement humans, són els vincles, com les mans esteses de la Mar. Una mà suau, discreta, tendra i ferma, silenciosa, humil i necessària.
Participacions delslectors
El gran patrimoni del FC Barcelona és i ha estat sempre la Masia"
Jordi Feijoo L' Hospitalet de Llobregat
Mésdebats
El debat
- CIÈNCIA Trobat el cadàver d’una cria de mamut en un estat sense precedents
- Un titular vingut a menys El trist Nadal de Frenkie de Jong
- A CATALUNYA La grip entra en fase epidèmica amb 743 casos per 100.000 habitants
- Valentí Fuster: "Soc cardiòleg, però em costa entendre la perfecció del cor"
- Tradicions i gènere Les dones carreguen encara amb el pes de les festes de Nadal
- Gary Oldman: "Vaig ser alcohòlic durant molts anys i això em va convertir en algú horrible"
- Raons per apujar el transport públic
- La tecnologia genera un de cada dos euros de l’impacte econòmic
- Veïns de Mandri destaquen l’esperit "cívic" del botellot
- La letal ruta canària engoleix una vida cada 51 minuts