Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"De l' encisador poble de Rupit Pruït han sortit pintors y escriptors de gran renom"

11rupit

11rupit / Iakov Filimonov

El poble medieval de Rupit, on sembla que el temps s’hagi aturat en els seus carrers i boniques cases de pedra dels segles XVII i XVIII. El carrer del Fossar, plasmat per tants pintors i fotògrafs, és una de les seves meravelles, com també la vista des de l’ermita de Santa Magdalena (a la carretera de Sant Joan) des d'on es pot contemplar el conjunt del poble amb l’annexionat municipi de Pruit i, al fons, un gran tros de roca anomenada l’Agullola, presidint Les Guilleries.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La màxima atracció que troben els visitants és, sens dubte, l'anomenat palanca o pont penjant, que travessa el riu i uneix el poble amb la carretera de Sant Joan de Fàbregues que porta a una abadia romànica de singular bellesa.

El poble de Rupit-Pruit, amb uns 300 i escaig habitants, compta entre els seus oriünds amb alguns artistes de gran renom. Els guardonats pintors Benet Sarsanedas i Joan Vila Arimany, que no precisen presentació, ja que els seus quadres s'exposen en les millors galeries.

Hi ha algun altre més anònim, com l'escriptor, poeta i pintor Miquel Banús, que amb els seus coneixements sobre la història de la comarca ens ha delectat amb les seves publicacions. És de remarcar que en un poble petit hagin sorgit tants bons artistes. Crec que es deu al fet d'haver nascut en un lloc tan encisador.

Participacions delslectors

Mésdebats