Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Reclamar el nou model de les PAU no hauria de passar només perquè els estudiants perdin classes"

Manifestación de estudiantes en Barcelona por la nueva selectividad

Manifestación de estudiantes en Barcelona por la nueva selectividad / IRENE VILÀ CAPAFONS

Divendres passat, les nostres filles i fills (estudiants d’educació secundaria i batxillerat) van ser cridats a la vaga per reclamar el nou model de les PAU. El Sindicat d’Estudiants de Catalunya exigia la immediata publicació de les proves d’accés a la universitat i els estudiants sortien al carrer empesos per una barreja d’indignació i d’incertesa.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Ningú no ha tingut encara notícies sobre el nou model d’una prova que suposa el 40% de la nota d’admissió, i donat que ja ha passat un mes des de l’inici del curs, podríem dir que el temps comença a escanyar-los. I ja em sembla bé que els estudiants s’impliquin, però em pregunto si aquesta feina no l’haurien d’impulsar els equips directius dels instituts juntament amb els sindicats, i que els estudiants no deixin de fer classe.

La nota per accedir a la universitat depèn de la de les PAU sí, però també de la mitja del Batxillerat i del Treball de Recerca (TR): 50% + 10% de la nota respectivament. El TR fa pocs dies que l’han lliurat però encara queda la presentació davant del Tribunal i pel camí van carregats de feina i d’exàmens. I no hauríem d’oblidar que en benefici de la seva salut mental també convé que facin algun esport i que dormin vuit hores cada dia...

No conec la fórmula perquè cadascú pugui fer la seva feina; en tot cas, per totes i tots aquells que encara teniu dubtes sobre com es calcula la nota d’admissió a la universitat, la cosa aniria així: Nota d’admissió = Nota d’accés + (a*M1) + (b*M2). Nota d’accés: 50% nota mitjana del BATX + 10% nota del TR + 40% mitjana de la fase general de la selectivitat o en el cas dels CFGS el 100%. M1 i M2 (matèries de modalitat que els proporcionin millor nota i que ha de ser superior a 5 ). a i b (són els paràmetres de ponderació: 0.1 o 0.2).

Diríem que tot plegat no és gens fàcil però trobo que a la fórmula queda molt clar que la feina que estan fent ara és prou rellevant com perquè no se’ls animi a anar perdent classes, que després vindran les presses.

Participacions delslectors

Mésdebats