Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Recordant Salvador Allende"

"Recordant Salvador Allende"

Era l’onze de setembre de 1973 quan els colpistes comandats pel general Pinochet varen bombardejar el Palau de la Moneda, residència del president Allende, culminant així el cop d’Estat contra el govern legítim de Xile.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

El president Allende va resistir fins el final però, veient que tot estava perdut, i abans de rendir-se o exiliar-se, va optar pel suïcidi. Trist final.

Allende era metge cirurgià de professió, polític de vocació i, durant 3 anys, president de Xile. Era d’ideologia marxista, fet que no interessava els Estats Units, que temia que aquesta doctrina política s’estengués a altres països.

No sé si l’aplicació dels seus principis hauria estat positiva o negativa pel seu país que, per cert, estava travessant moments difícils social i econòmicament, però res justificava un aixecament militar i encara menys la intervenció nord-americana, amb el president Richard Nixon i el seecretari d’Estat, Henry Kissinger, donant-li suport i finançant-lo.

D’aquesta manera, va començar la dictadura de Pinochet i, amb ell, els Estats Units varen guanyar un fidel aliat.

Participacions delslectors

Mésdebats