Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Rèplica municipal: "Els usuaris dels carrils bici han de respectar les Ordenances"

Rèplica municipal: "Els usuaris dels carrils bici han de respectar les Ordenances"

ELISENDA PONS

En relació a la carta d'Emilio Basauli sobre la circulació al carrer de Consell de Cent, des de l'Ajuntament de Barcelona lamentem els altercats que hagi pogut patir i compartim la voluntat d'establir una mobilitat eficient, sostenible i segura per a tothom.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Els usuaris dels carrils bici han de respectar les Ordenances, que els obliguen a circular a una velocitat màxima de 10 km/h quan circulen per carrils bici en vorera, i a respectar la prioritat dels vianants. A més, cap vehicle de mobilitat personal pot circular per les voreres si no hi ha trams específics habilitats. Per procurar una mobilitat segura a tota la ciutat, la Guàrdia Urbana s'encarrega de vetllar pel compliment de les normes i de portar a terme campanyes de control per assegurar la convivència entre els diferents mètodes de transport. Per aquest motiu, el passat dilluns, 14 d'octubre, la Guàrdia Urbana va posar en funcionament un dispositiu de control de vehicles de mobilitat personal durant tota la setmana, per garantir el compliment de la normativa i la seguretat viària.

Es controlaran totes aquelles conductes temeràries que puguin generar un risc als vianants, com no respectar els senyals de trànsit, estacionament inadequats, la circulació per les voreres i les distraccions durant la circulació.

L'objectiu és aconseguir la reducció del 50% de les lesions greus i les morts, com s'indica a l'Estratègia de seguretat viària 2030. Aquestes actuacions treballen per encaminar-se a un futur amb zero víctimes mortals l'any 2050.

Participacions delslectors

Mésdebats