Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Si els toreros són "herois", com anomenarem a aquells que salven vides arriscant la seva?"

La polémica vuelve a salpicar el festival de cine con motivo de la película de Albert Serra, en la que aparecen los toreros Andrés Roca Rey y Pablo Aguado

La polémica vuelve a salpicar el festival de cine con motivo de la película de Albert Serra, en la que aparecen los toreros Andrés Roca Rey y Pablo Aguado / EPC

Enèsima polèmica sobre els toros arran de l’estrena al Festival de Sant Sebastià del documental 'Tardes de Soledad', del director català Albert Serra, que tracta sobre el torero Andrés Roca Rey. Al Telenotícies, de TV3, del passat 23 de setembre, vaig sentir com l’esmentat director lloava "l’ heroïcitat i el valor dels toreros".

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Aleshores jo em pregunto que si anomenen "herois" als toreros que es planten davant d’un toro ensangonat -farcit de "banderillas", amb el cap cot i la llengua fora- en una mena de cara a cara -"desplante", en diuen en l’argot taurí- com a mostra del valor del torero, però això sí, després de ser l’animal convenientment "domesticat" a base de "banderillas" i "puyas", com caram anomenarem a les persones com els bombers, policies, metges i missioners que es dediquen a salvar les vides dels altres a canvi de posar en risc la seva pròpia?

Per casualitats de la vida, poc després de veure aquesta notícia, he tingut la immensa sort de veure el video de la meravellosa cançó 'Die with a smile', interpretada a duo per Bruno Mars i Lady Gaga, en un -aquí sí!- veritable cara a cara entre dos artistes genials. Se’m regira l’estómac només de pensar que una cançó d’una bellesa tan extraordinària com aquesta pugui ser equiparada amb un suposat art, tan gens suposadament cruel i violent com el taurí. Sortosament, als mal anomenats antitaurins sempre ens quedarà el consol de la música d’artistes com aquests.

Per cert, si algun dia, posem per cas, la Suu i en Joan Dausà -que em perdonin els molts altres cantants que em deixo- es decidissin a interpretar una cançó d’aquesta mena a duo, en anglès i en català, de ben segur que això seria l’hòstia i la nostra llengua ho petaria internacionalment. Ànims i endavant, doncs!

Participacions delslectors

Mésdebats