La Fundació Morera & Vallejo entrega els ‘Premios Amanecer’ de Periodisme

Més de 200 persones es reuneixen a la seva seu central per celebrar una gran gala de la comunicació

Tots els guardonats durant la celebració de la gala ‘Premios Amanecer’ de Periodisme

Tots els guardonats durant la celebració de la gala ‘Premios Amanecer’ de Periodisme

3
Es llegeix en minuts
BEGO CONTRERAS

En una gran nit dedicada a l’art, la cultura i la comunicació, la Fundació Morera & Vallejo va celebrar el seu 20 aniversari entregant els ‘Premios Amanecer’ de Periodisme i els premis especials de Trajectòria Artística i en Comunicació entre d’altres. Més de 200 persones van assistir a aquest esdeveniment especial celebrat a la seu central de l’entitat situat al Parque Empresarial Morera & Vallejo, al costat del monument a Blas Infante.

Antonio Morera Vallejo, president de la Fundació, va voler destacar l’àmplia trajectòria de l’entitat, que s’acosta als 20 anys des del seu naixement, recordant "el gran nombre de projectes empresos en les àrees d’art, cultura, salut, esport, formació, des del nostre naixement fins a l’actualitat". A més de fer memòria sobre la quantitat de reconeixements concedits a un gran nombre d’artistes, sobretot pintors, escultors, fotògrafs, etc, també va voler llançar una mirada al futur. "Tenim encara moltes coses per fer, treballarem sobretot en formació, per ensenyar als joves valors empresarials, cultura d’emprenedoria i eines per impulsar la seva capacitat de crear riquesa en la societat", va explicar.

Els premiats

Durant l’entrega de ‘Premios Amanecer’ de Periodisme van ser guardonats un equip de set periodistes d’El Confidencial, encapçalats per Héctor García Barnés, Emma Esser i María Mateo, pel seu complet reportatge multimèdia titulat "Como han cambiado los números 1 de la música desde 1980 hasta la actualidad", la fotografia "La luz en la oscuridad", de Juan Carlos Vázquez, professional de Diario de Sevilla, i la sèrie monogràfica cultural del diari ABC "Radiografía del barrio más pobre de España, el Polígono Sur", elaborada durant mesos d’entrevistes pel periodista Roberto Arrocha.

També van ser homenatjats els guanyadors de la II Edició d’aquests ‘Premios Amanecer’, el periodista José Ignacio Martínez Rodríguez pel seu article "La escuelita de Nyamirambo: aprender a leer pasados los cuarenta" i el projecte cultural per a nens Cometa Colin, de les periodistes María Prieto i Almudena de Cid, en les seves categories de Millor Article Periodístic i Compromís Cultural respectivament. Els reconeixements es van estendre fins a la I Edició, en la qual havien resultat guanyadors la periodista María-Paz López, de La Vanguardia, per l’article "Rastrejar l’art robat pels nazis", el fotògraf Óscar Corral, d’El País, per "Los sahrauis contra el muro", i el mitjà de comunicació digital cultural Estandarte.com. Tots els guanyadors van rebre, a més del premi en metàl·lic de 10.000 € cada un, una escultura original en bronze obra de l’artista sevillà Francisco Manuel Parra.

Un homenatge especial a persones, empreses o institucions

Finalment, es va fer entrega dels Premis Especials de la Fundació, aquells que rendeixen homenatge a persones, empreses i institucions que han centrat sempre el seu treball al món de la comunicació i l’art de forma destacada.

Notícies relacionades

Els reconeixements van ser per a l’escultor Francisco Manuel Parra, premi a la Trajectòria Artística, per a l’empresari del sector de la comunicació Javier Curthichs, premi a la Defensa dels Valors de la Comunicació, per a la Real Academia de Medicina y Cirugía de Sevilla, per la seva tasca d’impulsar activitats de foment, millora i desenvolupament de la Medicina, i per al director general de Grupo Joly, Tomás Valiente, premi a la Trajectòria Professional en Comunicació.

Aquests guardons, que van celebrar la seva primera edició el 2021, continuaran organitzats i patrocinats per la Fundació Morera & Vallejo perseguint com a objectiu el reconeixement al bon periodisme i fotoperiodisme, posant en valor els aspectes de la professió que realment deriven de la recerca de la qualitat en el treball, el rigor i l’ètica del comunicador.