L'ESPORT COM A MOTOR ECONÒMIC DAVANT LA CRISI
Tarragona confia el futur als Jocs Mediterranis del 2017
La candidatura catalana competeix amb Alexandria en la votació que es farà demà a Turquia

Rigau (director), Mallol (voluntari), Zabell i Blanco (COE), a Mersin. /
Ara només queda esperar. Tarragona es juga demà a la ciutat turca de Mersin una de les grans apostes de la seva història moderna. El Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) decidirà en votació si es decanta per la capital catalana o per Alexandria (Egipte), les dues candidatures que han arribat a la recta final per organitzar els jocs del 2017. «Hi anem amb els deures fets i amb un clar objectiu de victòria», va destacar abans de sortir cap a Turquia Josep Fèlix Ballesteros (PSC), alcalde de Tarragona i president de la candidatura de la ciutat patrimoni de la humanitat pel seu llegat romà.
«Estem una mica nerviosos a l'espera de la votació de dissabte, però crec que podem ser molt optimistes», va assegurar Natalia Rodríguez, medalla de bronze de 1.500 metres en els últims Mundials i regidora d'esports de l'Ajuntament de Tarragona després de les últimes eleccions municipals. Rodríguez va arribar ahir a la nit a Mersin amb el gruix de l'expedició, en què també hi ha el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco.
El resultat de la votació es coneixerà dissabte cap a dos quarts d'onze del matí, hora espanyola. Hi participaran tres membres de cadascun dels 22 països amb dret a vot, a més de fins a 17 representants del COI, encara que no tots han assegurat la seva presència. Abans, Blanco, Ballesteros i Theresa Zabell, com a representant del COI i del COE, seran alguns dels que defensaran la proposta de Tarragona.
Els Jocs Mediterranis estan considerats una competició menor en comparació amb els Jocs Olímpics, però es poden convertir en un indiscutible motor econòmic i de projecció internacional per a la ciutat que els organitza. Li va passar a Almeria el 2005 i Tarragona s'ha mirat en aquest mirall i en el de Barcelona-92 per, si aconsegueix ser elegida, organitzar els millors Jocs Mediterranis de la història.
La seva proposta contempla la competició en fins a 31 disciplines esportives, inclosos esquí nàutic, karate i petanca, que no són esports olímpics. I per a això preveu 12 subseus, entre les quals hi ha Barcelona per a l'hípica i Castelldefels per al rem i el piragüisme.
Notícies relacionadesRIQUESA I OCUPACIÓ / «Els Jocs són una gran oportunitat per a Tarragona perquè generaran riquesa i ocupació», insisteix l'alcalde. El pressupost de la candidatura que presideix ronda els 200 milions d'euros. La majoria els cobriran el Govern i la Generalitat, al marge dels 100 milions d'euros que costaria la vila olímpica i que construiria la iniciativa privada.
Es preveu crear uns 7.000 llocs de treball i que hi participin uns 5.000 esportistes, i es calcula un impacte econòmic d'uns 1.000 milions d'euros. De moment, tots coincideixen a afirmar que el dossier de Tarragona «no deixa res pendent de la improvisació», però també adverteixen del potencial econòmic i les influències que té Alexandria, una ciutat amb gairebé quatre milions d'habitants. «No serà fàcil», afirma l'alcalde. «Les expectatives són molt bones», va afegir ahir Mario Rigau, director executiu de la candidatura.
- Novetat Cercle blau a Whatsapp de Meta AI: com treure'l del telèfon
- Previsió meteorològica Tornen les pluges a Catalunya: l’avís del Meteocat
- Sis hores d’‘oblit’ El Govern va dubtar de Renfe i va demanar a un alcalde que comprovés si hi havia un tren de Rodalies amb passatgers abandonat a Sant Miquel de Fluvià
- La prolongació de l’L8 ja té totes les obres en marxa
- La ‘ghiblimania’ desfermada per ChatGPT escalfa el Còmic Barcelona: "Sense els nostres dibuixos, la IA no és res"
- L’Arquebisbat de Barcelona llança un curs per prevenir abusos a l’Església
- La denunciant de Dani Alves recorrerà l'absolució del futbolista per violació davant el Suprem
- El ministeri i les comunitats aproven el nou pla de salut mental 2025-2027 amb un pressupost de 39 MEUR
- Entendre-hi més El biaix de gènere mata, i no és una exageració
- Al Parlament Una diputada de Junts: «La infermera del CAP em va dir que si fos immigrant em donarien cita avui mateix»