Benvingut al club, Chen

marcosl32516593 chairman of rastar group and new president of span160123211851

marcosl32516593 chairman of rastar group and new president of span160123211851 / JOSEP LAGO

2
Es llegeix en minuts
Manel Lucas

Chen Yansheng ja sap què és ser de l'Espanyol: un partit que l'equip es mereixia guanyar, que tenia bastant controlat quan faltaven cinc minuts per al final, i que es va torçar tristament en un, potser l'únic, moment de distracció en defensa. Un d'aquells «hem jugat bé, llàstima de...» que tant coneixem els que som aquí des de tota la vida, i que el nou propietari del club haurà d'acostumar-se a patir o s'haurà de proposar posar-hi remei.

Seria convenient que Dani Sánchez Llibre, o qui sigui que li estigui explicant amb detall què és el que acaba de comprar, li expliqui a l'empresari xinès que un dels forats negres del club és la insistència a deixar-se punts en els últims minuts per no haver rematat els resultats a temps sumat a un instant de falta de concentració. És, sens dubte, un dels símptomes definitoris d'un equip de la zona mitjana, el que avui dia i des de fa decennis és l'Espanyol. En un altre nivell hi ha els que guanyen fins i tot quan no s'ho mereixen, perquè els seus jugadors, rics en talent i compte corrent, són capaços d'una genialitat singular que els treu de qualsevol situació complicada. Un exemple: ahir mateix vaig parlar amb una amiga meva del Barça que lamentava el mal partit del seu equip, que va guanyar per dos a un al camp del Màlaga.

Si el nou propietari de l'Espanyol es proposa fer un gran salt endavant, que sàpiga que no somiem guanyar la Champions l'any que ve, ni tenir un pilota d'or, almenys de moment: ens conformem amb un equip que s'esforci cada jornada, i que aconsegueixi resultats que responguin a aquest esforç.

L'arrencada de l'era Espanyol DC -després de Chen- no ha sigut tan brillant com hauria pogut ser. I això que els jugadors van demostrar una motivació excel·lent; van ser, per dir-ho així, un equip de tots a Cent: tots al cent per cent, vull dir. Estaven tan motivats, que el gol in extremis del Vila-real els va deixar en estat de xoc: això explica la reacció de Gerard i de Víctor Álvarez, dos joves fogosos que van explotar per desesperació i van agreujar amb els seus càstigs el final tristoi.

Notícies relacionades

Em quedo amb la bona impressió d'uns jugadors que va semblar que volien agradar el nou cap; encara que, sense ànim de ser massa primmirat, dic jo que fa unes quantes setmanes que Chen està per aquí, i els futbolistes s'haurien pogut posar les piles uns partits abans.

El pròxim partit és al Bernabéu. No és el més fàcil per començar la recuperació. És clar que, si l'equip és capaç de treure un resultat positiu contra el Madrid, potser podrem començar a somiar a ser una potència emergent.