Bruno Hortelano es consagra campió d'Europa de 200
L'esprintador dóna a Espanya el primer or en una prova de velocitat després de la desqualificació de l'holandès Martina
Bruno Hortelano s'ha consagrat definitivament en els Europeus d'Amsterdam. El velocista format atlèticament als Estats Units ha aconseguit aquest divendres per a Espanya la seva primera medalla gran en qualsevol de la proves d'esprint pur. Hortelano, que dijous va ser quart en la final de 100 metres, ha aconseguit aquest divendres la medalla d'or en la de 200, que ha administrat perfectament per anar superant rivals a la línia recta fins a quedar només darrere del veterà holandès de 32 anys Churandy Martina (20.37), posteriorment desqualificat per trepitjar la línia interior al revolt. La delegació espanyola no ha presentat reclamació però els jutges de la prova han actuat d'ofici, sancionant la irregularitat comesa, com s'aprecia en la imatge.
Hortelano, que en les semifinals havia parat el crono en 20.39 (nou rècord d'Espanya, vuit centèsimes per sota del seu del 2013) , ha hagut de lluitar en la final amb un vent contrari de 0.90 metres per segon, però ha demostrat una gran maduresa i, amb 24 anys, s'ha situat en l'elit dels velocistes continentals. En una especialitat sense cap finalista històric espanyol fins ara, Hortelano ha obtingut l'or definitiu, davant del turc Ramil Guliyev (20.51) i del britànic Danny Talbot (20.56).
Notícies relacionadesHortelano buscarà ara als Jocs de Rio pujar algun graó més en l'escalafó mundial, al qual va accedir fa 15 dies a Moratalaz (Madrid) al vorejar la barrera dels 10 segons en l'hectòmetre, amb el seu nou rècord d'Espanya de 10.06. Una marca que, quan aconsegueixi traslladar al doble hectòmetre, el pot situar a les portes dels 20 segons justos en el 200.
Nascut el 1991 a Wollongong (Austràlia), fill d'un matrimoni de científics espanyols (un bilbaí, Gonzalo, i una catalana de l'Espluga de Francolí, Pilar) que van viatjar als antípodes per feina, Bruno Hortelano Roig es va traslladar amb la família al Canadà quan tenia 4 anys. Passat l'institut, se'n va anar a la Universitat de Cornell (Nova York), on encara segueix entrenant a les ordres d'Adrian Durant, encara que les últimes setmanes el velocista s'ha establert a Madrid per preparar les competicions d'aquest any. El 2014 es va llicenciar en Enginyeria Biomèdica.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- "Ansu hauria pogut ser Lamine Yamal"
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista