OLIMPISME
Belmonte acaba quarta en el 800 lliure que guanya Ledecky amb rècord del món
Phelps acaba segon en els 100 papallona, la seva última prova individual a Rio
lmendiola35064351 spain s mireia belmonte garcia competes in a women s 800m fr160813030118 /
Tres finals: dues medalles, una d'or, una de bronze i un quart lloc. El balanç de Rio no pot ser més espectacular per a Mireia Belmonte, que ha tancat la seva participació als Jocs amb el quart lloc en la final dels 800 lliure. La carrera s'ha convertit en una nova exhibició de la nord-americana Katie Ledecky, que s'ha penjat l'or, com estava previst, batent a més el rècord del món amb un estratosfèric crono de 8.04.79 minuts, una rebaixa de gairebé dos segons de la plusmarca que ella mateixa tenia (8.06.68).
Amb la seva victòria, Ledecky ha completat un triplet únic (títol olímpic en el 200, 400 i 800 lliure) que ningú havia repetit des que el va aconseguir la nord-americana Debbie Meyer als Jocs de Mèxic 68. La plata en la final del 800 ha sigut per a la britànica Jazz Carlin, i el bronze de l'hongaresa Kapas, que han avançat en més de dos segons Belmonte (8.18.55).
RÈCORD D'ESPANYA
Malgrat entrar en el seu últim dia de competició, després de participar en cinc proves, Belmonte ha donat el millor de si mateixa i ha rebaixat el rècord d'Espanya que estava en el seu poder (8.18.76) des dels Jocs Olímpics de Londres, el 2012, dels quals va marxar amb una medalla de plata en la distància. “Amb un temps millor que el que vaig aconseguir llavors m'he quedat fora del podi. Això dóna una idea de com evoluciona la natació i la progressió que ha existit en aquesta prova”, ha explicat la Mireia. “Tothom em deia: a veure com et va. Però jo sabia que seria molt complicat. Així que el que he intentat és sortir a totes, aguantar i jugar-me-la al final, com sempre”.
La seva tàctica li ha servit per mantenir-se en posició de podi fins als 250 metres, molt lluny de Ledecky que ja ha obert un marge impossible d'eixugar en el primer hectòmetre –“ni l'he pogut veure, sabia que anava davant, però ja està, és un monstre”, l'ha elogiat la Mireia- però no ha pogut respondre en les següents voltes a la intensitat de Jazz Carlin, plata també del 400 lliure, i l'atac furiós de l'hongaresa Kapas.
“He sortit que gairebé no podia ni caminar, però ho he lluitat fins al final. Que em facin tant mal les cames és un bon senyal, és que ho he donat tot”, ha remarcat Belmonte, immensament feliç pel balanç dels Jocs. “Crec que és boníssim. Estic supercontenta amb el bronze del 400 estils. No m'ho esperava. Era una prova que veia molt lluny. Què puc dir de l'or del 200 papallona. Em fa feliç. I una quarta plaça aquí és un bon comiat”, ha afirmat orgullosa, després d'emportar-se diploma olímpic, per deixar clar que pensa seguir fins a Tòquio. “Tinc 25 anys, estic en la flor de la vida i m'agrada massa la natació per deixar-ho”, ha proclamat.
HOSSZU, SUPERADA
Per primera vegada en aquests Jocs, algú ha tocat la paret abans que Phelps en una final. La cinquena medalla de Rio, la 27a medalla del seu palmarès, no ha sigut del color que esperava. Ha sigut el jove nedador de Singapur, Joseph Schooling, establert a Austin (Texas) el que ha aconseguit relegar-lo a la segona plaça, encara que per a això ha necessitat batre el rècord olímpic (50.39 segons). Molt menys explosiu que els seus rivals, Phelps ha tingut una esplèndida reacció després de completar el primer 50 en sisena posició. La seva manera de nedar fàcil, fluida, l'ha portat finalment a superar el sud-africà Chad Le Clos, relegant-lo a la tercera plaça, un bronze compartit amb l'hongarès Laszlo Cseh, en la que quedarà com la seva última carrera individual en l'escena internacional.
Notícies relacionadesTambé ha passat l'inesperat en la final dels 200 esquena. L'hongaresa Katinka Hosszu ha cedit en els últims metres davant la nord-americana Maya Dirado i s'ha hagut de conformar amb la plata, després dels seus tres ors en els 200 i 400 estils i els 100 esquena. Dirado, que ha marcat un temps de 2.05.99 (16 centèsimes menys) l'ha superat en un esforç titànic, animada per les grades, que ha culminat en els últim cinc metres, en què ‘Iron lady'’ segurament ha pagat el cansament d'una agenda tan carregada.
La penúltima jornada de la natació ha servit per coronar el nord-americà Anthony Ervin com el nedador més ràpid de Rio i també com el campió olímpic més veterà: 35 anys. Ervin ha desbancat el defensor del títol i campió mundial del 50 lliure, el francès Florent Manaudou per una centèsima (21.40 del guanyador), mentre que el bronze ha sigut per al també nord-americà Nathan Adrian (21.49).
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034