Hortelano impressiona i Bolt es passeja
L'atleta espanyol bat en la seva sèrie el rècord d'Espanya amb una nova marca de 20.12 i estarà dimecres en les semifinals
marcosl35151299 rio de janeiro brazil 16 08 2016 bruno hortelano of spa160816171111 /
Bruno Hortelano va oferir ahir una immillorable impressió en la qualificació dels 200 metres, que va superar amb un nou rècord d’Espanya (20.12 segons) al guanyar la seva sèrie gairebé amb la mateixa facilitat amb què, uns 20 minuts més tard, ho faria Usain Bolt en la seva, tramitant el pas a la semifinal sense problemes.
L’espanyol va renunciar a participar en els 100 metres abans d’arribar a Rio, per concentrar totes les energies en el 200. Una decisió que va sorprendre, però que ara es revela com a encertada. «El rècord va sortir sol ja que l’únic en què pensava era a passar l’eliminatòria», va assegurar abans de tornar a la Vila Olímpica per recuperar-se al més aviat.
Bruno Hortelano se clasifica para la semi de los 200 metros con récord de España https://t.co/M44wfFX2DS #Río2016 pic.twitter.com/TrNr7fVC8a
— RTVE Noticias (@rtvenoticias) 16 de agosto de 2016
Encara que es tractava de la primera ronda en els 200 metres, en una jornada matinal i laborable per als brasilers i amb el termòmetre superant els 30 graus a les 11 del matí, l’estadi olímpic es va omplir a les grades a l’ombra per corejar «Yusain» Bolt, com aquí li diuen. Ni tan sols el duel en el salt amb perxa disputat dilluns a la nit entre el brasiler Thiago Braz da Silva i el descentrat Renaud Lavillenie va provocar tant fervor local com la quarta compareixença del jamaicà a l’Engenhao.
L’eliminatòria de 200 es presentava per a Bolt com un mer tràmit per accedir a la semifinal que es disputa avui. El jamaicà, en la setena sèrie, va gestionar el seu pas amb la facilitat que el caracteritza, guanyant amb 20.28 segons. Gairebé una passejada, perquè a la recta es va entretenir més a mirar als costats que no pas a córrer.
Per variar, el dia no havia començat gaire bé per als atletes espanyols. David Bustos va acabar fora dels llocs que donaven accés directe a les semifinals de 1.500, tot i que va aconseguir el pas per temps gràcies al seu registre, 3.39.73. Pitjor li va anar a Adel Meechal en la segona sèrie, novè i sense possibilitat de qualificar-se per temps al tocar-li una carrera massa tàctica i lenta. L’atleta resident a Catalunya va passar un autèntic calvari per poder ser acreditat i arribar a Rio a l’haver-se saltat tres controls antidopatge per sorpresa.
UNA LLIÇÓ
Quaranta minuts després, Caridad Jerez tampoc aconseguia passar en la seva sèrie de 100 tanques, sisena amb 13.26. Quedava l’actuació de Bruno Hortelano, afortunadament, que per contra, va oferir tota una lliçó de com s’ha d’afrontar una competició en uns Jocs Olímpics. «He vingut a disfrutar, no a posar-me nerviós», va assegurar un cop finalitzada la prova.
Bruno Hortelano
atleta espanyol
He vingut a disfrutar, no a posar-me nerviós. Busco baixar de 20 segons, l'única manera de poder aspirar a la final"
Hortelano, la revelació de la velocitat espanyola després del seu or europeu a Amsterdam i el seu rècord espanyol (20.18 segons) aconseguit aquesta temporada, va sortir en la segona sèrie eliminatòria pel carrer exterior, sense referències, tot i que amb la segona millor marca dels vuit participants. Va sortir del revolt pràcticament igualat amb el jamaicà Yohan Blake, l’únic atleta que ha guanyat Bolt (el 2008), per gestionar després la recta d’arribada en 'mode eco', amb la menor despesa possible però controlant perfectament els rivals de cua d’ull, com faria més tard i més descaradament Bolt en la seva fluixa sèrie classificatòria.
PRIMER
Blake, al carrer quatre, va repetir el mateix gest que Hortelano, encara que amb una mica més de vehemència. L’espanyol va travessar la meta en primera posició, escortat pel jamaicà i llimant sis centèsimes al seu rècord d’Espanya, que de moment es queda en 20.12. «M’he donat el gran gust de guanyar Blake fent la carrera que volia. Estic per baixar de 20 segons, l’única manera de poder aspirar a disputar la final, però el temps que faci tant me fa, he vingut només a competir», va assegurar l’atleta nascut a Austràlia de pares espanyols i resident gran part de l’any als Estats Units.
Hortelano havia visualitzat aquesta carrera durant setmanes. Òbviament, no sabia quins serien el seu rivals ni el carrer que li tocaria, però sí com havia de gestionar-la en qualsevol cas, fins i tot si havia de córrer pel carrer cec, com així va passar. La nova plusmarca espanyola és només un afortunat accident, va matisar. «He vingut a competir –va repetir–, el rècord és el menys important. Ara només espero que em toqui un bon carrer».
Notícies relacionadesEl apoyo que he notado hasta ahora ha sido increíble ¡GRACIAS! Trabajo hecho, ahora a pelearlo 🦁
— Bruno Hortelano (@BrunoHortelano) 16 de agosto de 2016
Després va comentar que els seus següents passos s’encaminarien cap a una banyera d’aigua gelada, per recuperar-se muscularment. Més tard seria l’hora de dinar i fer una bona migdiada, amb els deures fets.
Hortelano és el primer semifinalista en aquesta distància i en una gran competició en tota la història de l’atletisme espanyol. Les tres semifinals de 200 es disputen avui a les 22 hores (dijous a les 3 de la matinada a Espanya).
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- "Ansu hauria pogut ser Lamine Yamal"
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista